ЄС Жозеп Боррель скликав у Брюсселі раду міністрів закордоних справ Євросоюзу

 
-Поки я спокійненько чілюсь на повному релексі в “Ковідному корпусі” в Чернівцях – у мене на роботі в Брюсселі вже все кипить…
Верховний представник ЄС Жозеп Боррель скликав у Брюсселі раду міністрів закордоних справ країн Євросоюзу. Приїхав у Брюссель і Дмитро Кулеба.
Питання пан Боррель “висмоктав” з пальця. Він захотів спільної резолюції ЄС аби вона дозволяла бити без обмежень російських окупантів на російській території.
Боррель закликав виділити Україні кошти на ППО та скасувати всі обмеження на використання західної зброї. Промова Борреля була зустрінута заявою Нідерландів про те, що вони не обмежують Україну у використанні зброї, наданої Нідерландами, включаючи літаки F16. Швидше за все, інші країни наслідують їхній приклад.
Це стало можливим лише тому, що кожного разу, коли Кремль відчуває, що для оточуючих стає очевидним, що Росія програє, він одержимо бомбить Україну без розбору. Ці безрозбірні бомбардування все більше і більше переконують Захід у тому, що Росія ірраціональна і перейшла межу неповернення. Це призводить до зменшення обмежень із боку Заходу та збільшення постачання зброї в Україну. Що, своєю чергою, створює ситуації, у яких Кремль відчуває, що стає очевидним, що він програє війну. І так далі у такому ж дусі.
Ростислав Демчук, власкор газети ЧАС у Брюсселі

peredplata

Залишити відповідь