Знову замах на Трампа: що відомо

Вже другий цього року стався на полі для гольфу, відомим любителем якого є Д. Трамп, у Вест Палм Біч, Флорида. Секретна служба, покликана охороняти кандидата в президенти США, знову не спрацювала – як і два місяці тому, коли Трампа ледве не вбив Томас Крукс у Батлері, Пенсильванія. Цього разу постріли пролунали поруч із кандидатом в президенти.

Як взагалі стало можливим, що подібне повторилося? І чому кількість агентів на заходах Дж. Байдена чи К. Гарріс в рази перевищує Трампів загін охоронців Секретної служби?

Відповідь шерифа Палм Біч Ріка Бредшоу: “Охорона колишнього президента Дональда Трампа була меншою, оскільки він не є головнокомандувачем. На тому рівні, на якому зараз перебуває, не є чинним президентом. Якби був, ми мали б агентів на всьому полі для гольфу навколо нього. Але, оскільки це не так, то безпека обмежена місцями, які Секретна служба вважає потрібними. Я припускаю, що наступного разу, коли він прийде на поле для гольфу, там, ймовірно, буде трохи більше людей навколо. Але Секретна служба зробила саме те, що повинна була зробити”.

Іншими словами, колишньому очільникові США і кандидатові на наступного варто розраховувати лише на Бога. Та не на тих, чиїм професійним обов’язком є безпека Трампа.

Що відомо про замах та його виконавця: джерела в правоохоронних органах ідентифікували підозрюваного як 58-річного нині безробітного Райана Веслі Раута з Кабави, Гаваї. Його вже затримали, коли намагався втекти на своїй авітвці з місця замаху. Знаходився від Трампа на відстані приблизно 300-500 ярдів (або 250-400 метрів), всього на одну гольфову лунку попереду. Підозрюваного помітили агенти Секретної служби, коли наводив зброю на Трампа. Відкрили вогонь по Рауту, та не влучили (!). Зупинити зловмисника вдалося поліціянтам, вже на атошляху, коли заблокували його машину.

На оприлюднених правоохоронцями фото видно, що Раут був озброєний рушницею АК-47. Крім неї, з собою мав чорного рюкзака і камеру GoPro. Отже, збирався фільмувати замах?

Також відомо, що з 2019 року Раут 19 разів донатив виключно кандидатам від “демократичної” партії. США у період з вересня 2019 р. по березень 2020го. Всього віддав 140 доларів, як свідчать документи Федеральної виборчої комісії (FEC).

Крім цього, має серйозний список попередніх зіткнень з поліцією, рахунок йде на десятки, починаючи, принаймні з 1990-х років. Уродженець Північної Кароліни (історично штату “демократів”), де його затримували за зберігання наркотиків, водіння авта без прав, протермінований техогляд і керування транспортним засобом без страхування. Крім того, у 2002 р. газета Greensboro News & Record повідомляла майже кіношні деталі арешту Раута. Він забарикадувався в офісі своєї будівельної компанії і під час тригодинного протистояння з поліцією тримав руку на пістолеті. Намагався втекти, був затриманий.

В 2017 р. переїхав на Гаваї, там заснував ще одну компанію. Її спеціальністю були прості житлові споруди для бездомних. Гірка іронія в тому, що успішний Трампів бізнес – теж будівельний.

Українська та пропаганда “демократів” у США 100відсотково скористається інтерв’ю Раута каналу Newsweek Romania у 2022 році. З нього стає зрозуміло, що брав участь у вербуванні іноземних добровольців для боротьби за Україну та агітував здавати кошти на це (відео Tampa Bay Free Press/Newsweek https://www.facebook.com/watch/?v=8055979334527483) В інтерв’ю говорив правильні речі, що світ пасивно спостерігає за стражданнями українців, і що “не можна зараз залишатися егоїстами”. Запевняв, що вже залучив до свого “легіону” кількох іноземців, серед них наче б то були дві дівчини. Наразі, щоправда, невідомо, чим закінчилося Раутове рекрутування. І чи не було його інтерв’ю звичайною аферою зі збору грошей на модній українській темі.

А ось заява Трампа після того, що сталося: “Неподалік від мене пролунали постріли, але перш ніж чутки почнуть виходити з-під контролю, я хотів би, щоб ви спочатку почули це: Я В БЕЗПЕЦІ І ЗДОРОВИЙ!. Мене ніщо не сповільнить. Я НІКОЛИ не здамся! Завжди буду любити вас за те, що підтримуєте мене. Єдність. Мир. Зробимо Америку знову величною! Нехай Бог благословить вас”.

Людмила Пустельник, Global Village Home

peredplata

Залишити відповідь