Іран проти російської агресії в Україні ?!?

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Останніми днями події і світові політичні устої змінюються з калейдоскопічною швидкістю…
Днями президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив на увесь світ, що Росія повинна негайно повернути Крим у лоно України. Стало відомо, що Індія, яка вважалася “союзницею” Росії постачає в Україну артилерійські снаряди та інші боєприпаси. І ось час прийшов заявити про себе новому президенту Ірану.
Так новий президент Ірану Масуд Пезешкіан сьогодні висловив намір сісти за стіл переговорів з країнами Заходу і обговорити питання російської агресії в Україну, а також повідомив, що Іран не підтримує російську агресію проти України.
Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив новий іранський президент Масуд Пезешкіан. Він зазначив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси, – інформує впливовий медіаресурс Alarabiya.
“Ми готові сісти з європейцями та американцями за стіл переговорів. Ми ніколи не схвалювали російську агресію проти України”, – заявив сьогодні іранський президент журналістам під час своєї участі в Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.
Висловлювання президента Ірану Масуда Пезешкіана у Нью-Йорку вже прокоментували у Кремлі. Прес-секретар російського президента Дмітрій Пєсков заявив, що слова Масуда Пезешкіана “це суверенна позиція і точка зору ірану” однак Москва продовжить роз’яснювати Тегерану свою позицію щодо вторгнення в Україну”, – наголосив пан Пєсков.
А далі сюжет цієї історії почав розвиватись у кращих традиціях детективу. Ірану нагадали, що 6 вересня американське видання The Wall Street Journal повідомило, що Іран передав Росії кілька сотень балістичних ракет малої дальності. Ці дані підтвердив і уточнив британський часопис The Times і повідомив що йдеться про 200 ракет Fateh-360, які були доставлені в один з каспійських портів Росії 4 вересня..; А член іранського парламенту і комітету з національної безпеки та зовнішньої політики Ахмад Бахшаеш Ардестани підтвердив ці поставки ракет в Росію. Він зазначив, що Тегеран змушений обмінювати ракети на сою та пшеницю.
За передачу Росії ракет США та Європа ввели нові санкції проти Ірану, зокрема, авіакомпанії Iran Air та інших іранських компаній та фізичних осіб, які беруть участь у військовому бізнесі.
І раптом 21 вересня стало відомо, що Іран, передавши Росії ракети Fateh-360, не надав Москві мобільних пускових установок, необхідних для їх запуску. Експерти, вважають, що Тегеран у такий спосіб намагається залишити собі простір для маневру у переговорах із західними країнами з питань “зниження напруженості”.
Отакий захоплюючий триллер. З нетерпінням чекаю продовження!

peredplata

Залишити відповідь