Спікер Конгресу США Майк Джонсон вимагає видворення з країни посла України у Сполучених Штатах Оксану Маркарову

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Вже мабуть можна звикнути до того, що часто-густо закордонні візити президента України Володимира Зеленського супроводжуються “ложкою дьогтю в бочку меду”. Вічно якісь ляпи, непорозуміння…
Цього разу об`єктом скандалу став не стільки Володимир Зеленський, як ставлениця Андрія Єрмака, посол України у США Оксана Маркарова. Її помилка під час цього візиту Володимира Зеленського у США полягає у тому, що вона непрофесійно підготувала відвідини Зеленським снарядного заводу у Пенсильванії. Конгресмени республіканці їй приписали не мало, не багато… “втручання у президентські вибори”.
Спікеру Конгресу США Майку Джонсону та його однопартійцям здалось, що під час візиту Володимира Зеленського на снарядний завод у Пенсильванію його оточували виключно представники від демократичного крила Конгресу і, зокрема, соратники Камали Гарріс, однак на тому заході не було республіканців. У зв`язку з цим комісія Палати представників розпочала спеціальне розслідування про можливе втручання української делегації у президентські вибори США.
У зв`язку з цим спікер Конгресу США Майк Джонсон спрямував Володимиру Зеленському офіціййного листа у якому зазначено:
“Установа (військова фабрика) знаходиться в політично спірному штаті, де виборці вагаються за кого віддати свої голоси, цим штатом керує головний політичний ставленик Камали Харріс, і на ньому не було жодного республіканця, тому що — навмисно — республіканці не були запрошені. Екскурсія була явно партійним передвиборним заходом, покликаним допомогти демократам, і є втручанням у вибори”, — написав Майк Джонсон президенту України Володимиру Зеленському.
“Я вимагаю негайно звільнити посла України в США Оксану Маркарову”, – додав він, написавши, що вона більше не може “чесно і ефективно служити дипломатом у цій країні”.

peredplata

Залишити відповідь