У Чернівцях влада зійшла на пси

Саме так говорять старі люди на Буковині про тих, хто ніц не хоче робити. До Чернівецької влади «зійти на пси» – це ще легко і м’яко сказано. Ця влада уже таки неабияк дістала кожного чернівчанина. Тоді, коли вони між собою ділили місто, гроші, майно і не чіпали людей, ще можна було терпіти. Але їм уже цього стало мало. Вони почали руйнувати місто, перешкоджаючи один одному працювати, шкодити людям.

Дуже показовим є те, що шкідники хоч з боку Каспрука, Федорука, Бурбака, хоч з боку Продана, Фірташа, Борисова, нашкодивши як кошенята, наввипередки кричать, що це не вони, а їхні опоненти. Настільки вони всі забрехалися, що вже не знають самі, де правда, а де брехня.

Брехня №1. Склад виконкому міської ради

Спочатку виконком Чернівецької міської ради мав складатися з 18 членів. Депутатська більшість під проводом Василя Продана проголосувала за це. Але мер Олексій Каспрук категорично був проти. Бо він відчув, що за такої кількості членів виконкому не зможе ним керувати і навіть не зможе впливати на його рішення.

Мер наполягав, аби виконком складався з 12 членів. За таких умов Каспрук і Продан мали б однакові можливості впливу на виконавчий комітет міськради. І була можливість для ефективності роботи.

Напевне, тоді Продану подібні розклади були не до снаги. Тому більшість не поступалася. І впродовж певного часу вона наполягала на виконкомі з 18 членів.

Спливло 2 роки. Продан став секретарем міськради. І він, напевне, й сам вже зауважив, що легше і краще керувати виконкомом з меншою кількістю членів. Тим паче, що кілька членів самі склали з себе повноваження. І тоді Василь Продан з більшістю депутатів голосує, аби виконком складався з 12 членів. Таким чином іде на поступки мерові. Бо той так хотів.

Але Каспрука ніби підмінили. Він категорично стає проти того, за що раніше клав «душу і тіло». Тепер уже мер вимагає, аби виконком складався з 18 членів. Тупик! Вони проти один одного тому, що проти!!! І нема на це ради.

Брехня №2. Транспорт і тарифи

Ще у 2016 році почалися розмови про збільшення ціни на проїзд у громадському транспорті.

Мер Каспрук першим почав обґрунтовувати необхідність підвищення плати у маршрутках з 3 гривень до 4.

Цього року Василь Продан виступив проти. Йому активно допомагала фракція ВО «Свобода». Андрій Ілюк на кожній сесії рвав на грудях вишиванку за права чернівчан їхати дешево у громадському транспорті. Володимир Бешлей їв каличанську землю і пив розведений бензин із заправок міста за людей свого виборчого округу. Віталій Михайлішин взагалі виймав з гаманця соціальні квитки на безкоштовний проїзд.

Тільки спільними зусиллями Каспрука і перевізників вдалося з 1 квітня 2017 року підвищити проїзд у маршрутках до 4 гривень.

Через рік змінилися погляди у стінах міської ради та у головах тих, хто засідає там. Уже сталося навпаки, перевізники надалі хотіли підвищувати тарифи. Мер цього разу був проти. За перевізників вступився тепер секретар з більшістю. І війна набрала таких масштабів, що її  вже зупинити не вдається. Але, схоже та те, що у полум’я війни перевізників, мера, секретаря, депутатів і виконкому хтось вміло підливає оливи. Вогонь розгорівся до того, що почалися страйки, на маршрути не виїхали автобуси. Тролейбуси неспроможні впоратися з пасажиропотоком. Далі голова асоціації перевізників Микола Альбота заявив про складання з себе повноважень керівника та про зупинку кількох маршрутів і розпродаж бусів. Таким чином перестали курсувати маршрутки № 9, 9-А, 20, 11,  12 і т. д. Замість того, аби домовлятися і знаходити шляхи вирішення проблеми, всі почали війну проти всіх. Тепер вони забули, хто був з ким і хто проти кого. Забули, хто за що був спочатку і хто за що став тепер. Війну для війни розпалюють владці у Чернівцях. А сам Альбота ще створювався при Федоруку. Тоді й заклали проблему, яку не можуть вирішити досі. Тоді й підклали Мішу під комунальний транспорт Чернівців. І нема на те ради!

Брехня № 3. Дороги, будинки, «водоканал», аеропорт

Спочатку нібито будували тунель під злітною смугою. Для цих робіт виділили майже 1 млн. грн. Мер за це голосував. А лобістом був Богдан Ковалюк від «Самопомочі». Люди насміхалися над цим проектом. Бо розуміли, що нічого з цього не вийде. Але гроші місто виділило. І мер до цього причетний. І гроші зникли. І тунелю нема.

Якщо його збудують, то я з’їм свою газету на сходах у мерії і навіть водою не зап’ю.

Якщо ніякі роботи  щодо тунелю не розпочнуться до кінця цього року, то я попрошу прокурора відкрити кримінальні справи проти тих, хто свідомо, наперед знаючи, що це афера, взяв гроші з міської казни і кудись їх подів. Також до криміналу треба притягнути й тих членів виконкому на чолі з Каспруком, які голосували за виділення цих грошей, наперед знаючи, що це афера. Все!

Про дороги, воду і облуплені будинки навіть говорити не хочеться. Щодня тисячі чернівчан і гостей міста відчувають їх на своїх автах, у своїх будинках і квартирах.

Брехня № 6. Кадри

З кадрами у місті сам чорт ногу зломить. Там змішалося все: і коні, і люди, і барани, і свині, і регіонали, і комуністи, і свободівці, наркоконтролівці і всяка інша нечесть.

Каспрук до посади прийшов нібито з Майдану  Гідності. Але довкола себе зібрав регіоналів з Антимайдану. Тих, хто розстрілював Небесну Сотню і розпочав війну в Криму та на Донбасі. І йому з ними комфортно. Каспрук про себе каже, що він демократ і виходець з «Народного Фронту» та пташеня гнізда Федорукового. Не забуваймо, що сам Федорук з комуністів став активним антикомуністом.

А Продан нібито вийшов з іншого боку Майдану. Його команда наскрізь регіональна і складається з активних членів ПР. Тож за логікою речей повинен би підтримати потуги мера, який надав посади регіоналам (Кушнірик, Незборецький, Паскар і т. д.). Але стається навпаки. Продан жорстко критикує Каспрука за кадрову політику. Натомість під свої прапори збирає ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Самопоміч» і «Народний контроль».

На відмінну від Федорука і Каспрука, які вийшли з КПРС, Продан нащадок активних українських діячів на Буковині. Його предки були українськими патріотами, священиками, основоположниками товариств «Руська Бесіда» та «Руська Рада». Священик і перший голова товариства «Руська Бесіда» Василь Продан, який народився в селі Суховерхів Кіцманського району, у ХІХ ст. активно розбудовував українські організації Буковини, протистояв москвофільству та румунізації краю.

Тепер усе довкола переплуталося, перемішалося, здрібніло і згидилося у Чернівцях.

Тому нехай цю владу уже шляк трафить раз і назавжди!

А таки трафить 26 липня. На цей час уже вкотре Василь Продан зареєстрував проект рішення про відставку Каспрука з посади мера. І відразу отримав «обратку»*.

На сайті «Єдина система місцевих петицій» 27 червня почався збір підписів за звільнення Продана з посади секретаря Чернівецької міської ради. І за лічені дні ця петиція набрала майже 450 підписів з необхідних 250.

Автор петиції писав наступне:

Вимагаю звільнити секретаря Чернівецької міської ради Василя Продана через невиконання ним покладених на нього обов’язків. Василь Продан неодноразово створював штучні ситуації для розпалювання ворожнечі між дерслужбовцями Чернівецької міської ради, чим неодноразово підірвав авторитет нашого міста.

Також звертаю увагу на те, що Василь Продан керується виключно своїми власними інтересами, а саме посісти місце міського голови Чернівців, яке зараз належить Олексію Каспруку. При цьому абсолютно не дбаючи про потреби жителів міста та гостей культурної столиці Буковини!

Автор: Мішковський Валентин Віталійович

 

Якби комусь спало на думку зареєструвати подібну петицію, тільки замість прізвища «Продан» поставити прізвище «Каспрук», то навіть не треба міняти жодного іншого слова у поясненні до неї.

Яке їхало, таке й здибало.

Не забуваймо, що уже 255 підписів набрала петиція про дострокові вибори Чернівецької міської ради.

Малошановні депутати Чернівецької міської ради!
Велике прохання від громадян ЧЕРНІВЦІВ! Йдіть на перевибори!
Ви всі настільки дістали нас, що багато слів немає сенсу писати!
Набере петиція голоси чи ні – не настільки й важливо!
Просто йдіть!
Дозвольте нам, громадянам Чернівців, виправити НАШІ помилки та ніколи більше їх не повторити! Так, ми помилились! Ми повірили, що ВИ зможете ПОКРАЩИТИ наше життя! Ми помилились!!!!!! Визнаємо!!!!!
Йдіть!
Вимагаємо прийняти рішення про саморозпуск Чернівецької міської ради!!!
З Богом!

Автор: Галутіна Віолетта Яківна

 Тож через кілька днів ми матимемо те, чого вже чекають-не дочекаються чернівчани:  депутати пошлють мера, а виборці – депутатів.

І все почнеться знову!..

(далі буде)

*обратка (по «фєні») – зворотній процес, дія навпаки

 

 

peredplata

1 thought on “У Чернівцях влада зійшла на пси

Comments are closed.