На Буковині у Новодністровську чиновника звинувачують у примушуванні пенсіонера заповісти на нього квартиру

У Новодністровську чиновника звинувачують у примушуванні пенсіонера заповісти на нього квартиру.

Про це повідомляє  журналістка Ольга Кучурка у «Новини Новодністровська».

У Новодністровську працівники територіального центру з соціального обслуговування населення звинувачують свого директора Юрія Ротаря у тому, що він змусив онкохворого 90-річного пенсіонера заповісти на себе квартиру.

«У п’ятницю, 10 травня, відбувся збір колективу із представниками депутатського корпусу та пресою. Сам директор раптово нібито був викликаний у міську раду, тож не зміг бути присутнім на зібранні.

Не прийшли для діалогу і представники місцевої влади», – йдеться у статті.

За словами авторки, окрім махінацій із квартирою, онкохворий пенсіонер поскаржився на зникнення усіх документів на нерухоме майно, а також 32 тисяч гривень та ноутбука.
«Також доповнює букет звинувачень справа зі зникненням наркотичних речовин, які директор вилучив у медсестри, що обслуговувала хворого пенсіонера (саме ці речовини вводили у неадекватний стан старенького). Але, розуміючи що справа набуває розголосу, Ротар Ю.С. написав заяву на сусідку пенсіонера, звинувативши її у зникненні морфіну. Вірячи у свою безкарність, директор залякав усіх працівників закладу, погрожуючи звільненням та розправою. Люди бояться за свої робочі місця, перелякані та не охоче ідуть на контакт. Із 33 працівників на зустріч прийшли лише семеро.
Більшість інформації надала бухгалтер організації, яку того ж дня керівництво відсторонило від виконання службових обов’язків. Проте, під тиском громадськості наказ про відсторонення раптово зник. Також бухгалтер заявила, що цього ж дня зникла папка з важливою документацією, що стосувалася нарахування заробітних плат і кількості працівників.
За дивним збігом обставин за день до цього заступниця директора установи та по сумісництву завгосп, яку називають його правою рукою, терміново написала заяву на звільнення. Хоча по закону матеріально відповідальна особа перше мала передати матеріальні цінності», – зазначається у публікації.
На зборах працівники закладу назвали ще кілька правопорушень, які, за їх словами, «кришував» посадовець. «Як виявилось, працівниками закладу числилось чимало «мертвих душ», які не виконували своїх обов’язків і ніхто із працівників їх жодного разу не бачив. Не важко здогадатися до чиєї кишені йшла їх заробітна плата. Крім того, на обліку у терцентрі досі рахуються десятки новодністровців, які вже давно померли. І, як свідчить звітність закладу, їм регулярно вимірюють тиск.
А справа у тому, що від кількості людей, які є на обліку, безпосередньо залежить зарплата директора. Кричущим є і той факт, що колишній табір «Лісова казка», який знаходиться на балансі територіального центру, цей горе-директор фактично перетворив на власне обійстя. Там він утримує худобу та розводить рибу…
Окрім того, як повідомила бухгалтер, на ремонтні роботи туди були виділені чималі кошти, та нібито були зроблені, але де і як – не зрозуміло.
Виплило також і питання щодо того, куди щороку списувалось дизельне пальне, адже техніки на балансі установи немає.
Окремо працівники центру відзначали «здібності» Роторя Ю.С. як керівника установи. За майже два роки свого господарювання він не провів жодної організаційної наради з працівниками. Також директор абсолютно не цікавився роботою дитячого відділення, адже за словами свідків він висловив своє невдоволення запахом, який там присутній. У відділенні досі немає бойлеру і діти змушені митися у холодній воді. Нещодавно батьки підопічних за свій кошт купили у відділення телевізор, який просто необхідний у повсякденній роботі закладу. Але за роки існування керівництво терцентру так і не спромоглися придбати цю необхідну річ», – йдеться у статті.
Після наради у будівлі центру вся громада направилася у міську раду, щоб поспілкуватися про цю ситуацію з владою, однак, як зазначається у дописі, нікого не вдалося застати на робочому місці.
«Новодністровський міський голова вкотре знаходився у черговому відрядженні. А заступник, як виявилося, терміново виїхав на ГЕС-2, хоча попередньо запрошував сторони конфлікт до себе. Не знайшли у міській раді і директора тер центру Ротаря Ю.С.
Тоді депутати і журналісти направилися до потерпілого, щоб дізнатися усю історію з перших уст. Туди ж було викликано наряд поліції.
Літня онкохвора людина просила захистити його від Ротаря Ю.С. та зробити так, щоб той не міг до нього дістатися. Виявляється, що у директора є ключі від квартири пенсіонера і кожного вечора він приходив туди, щоб зачинити вхідні двері, а зранку відчиняв.
Що цікаво: таку посилену турботу про «підопічного» директор почав виявляти тільки після того як дізнався про діагноз самотнього пенсіонера», – пише авторка.
У присутності потерпілого працівники поліції прийняли одразу декілька заяв. Усі сторони конфлікту очікують на розвиток подій.

peredplata