Студент ЧНУ планує здобути звання майстра спорту України міжнародного класу

На початку травня відбувся чемпіонат України з судно-модельного спорту. З цієї нагоди я поспілкувалась з учасником Максимом, який є студентом 5-го курсу Чернівецького Національного Університету , розпитала про труднощі створення зменшеної копії корабля, найближчі цілі та подальше проектування нових моделей.

– Максиме, ви отримали 2-ге місце і втретє підтвердили звання кандидата в майстри спорту. На що ви звертали увагу в першу чергу під час конструювання корабля “Малий протичовновий катер проекту 201М”?

– Модель повинна бути максимально схожа на справжній корабель: масштаб, деталізація, колір. Крім того, для гідного представлення на Українській спортивній арені потрібно враховувати й матеріал моделі, щоб корабель не поржавів і не окислився.

– Скільки часу було витрачено на виготовлення катера?

– Приблизно 4 роки я створював копію.

– В чому були труднощі ?

– Ідентичність є головним критерієм. Створення великої кількості однакових елементів вимагає найбільше часу і сил. Якщо потрібно зробити 4 весла – виготовити, навіть,  два однакових надзвичайно важко. Кожна дрібничка враховується і за це знімаються бали.

– Чи плануєте брати участь в подальших змаганнях найближчим часом?

– Так, планую. Моя ціль-досягти звання майстра спорту України, а в подальшому й майстра спорту України міжнародного класу.

– Якою буде наступна модель?

– Наступною моделлю буде український крейсер “Гетьман Сагайдачний”. З ним я планую їхати на міжнародні змагання.

Ярослава Николюк, студентка 2 курсу ЧНУ

peredplata