У Чернівцях орудують “наркомєнти”?

Буковинська поліція не тільки «кришувала» наркобізнес, а й продавала наркотики і, можливо, навіть їх виготовляла. Поліція мала всі ознаки наркокартелю.

За останніх півроку було публічно зафіксовано два випадки торгівлі наркотиками працівниками поліції. І один випадок вживання наркотичних препаратів патрульними поліцейськими.

Чомусь досі не оприлюднено жодної інформації про кару таким поліцейським. А їх звинувачували в особливо небезпечних кримінальних діяннях. Їх навіть ловили на гарячому при купівлі, вживанні та збуті наркотиків.

Ось що повідомляло Державне бюро розслідування 29 серпня 2019 року:

«Слідчі теруправління  ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, викрили інспектора Управління патрульної поліції в Чернівецькій області, якого підозрюють у незаконному придбанні та збуті наркотичних засобів та психотропних речовин».

Цей інспектор купував наркотики не тільки для себе, а й збував їх своїм колегам і цивільним особам.

Уявляєте собі: поліцай, якого, наприклад, направили до школи чи вузу читати лекцію, проводити уроки, охороняти учнів, боротися з незаконною торгівлею наркотиків, продавав їм наркотики. Він їх «присаджував» на наркоту. А вдома батьки сподівалися на доблесних поліцейських, які рятують їхніх дітей від згубних звичок, виловлюють наркодилерів і не допускають у школи та вузи цю страшну пошесть. Насправді, ці «наркомєнти» усувають своїх конкурентів з торгівельних трафіків. І самі наживаються на торгівлі смертями.

Доборолися ми до самого краю!

Вже поліцаї дітей України на голки саджають…

Коли затримували поліцейського у Чернівцях, то під час обшуку у нього знайшли, окрім євро і доларів, порошкоподібну речовину білого кольору, схожу на амфетамін, зброю, набої, 77 зіп-пакетів та 11 поліетеленових пакетів з марихуаною. Це означає, що наркотики були розфасовані і готувалися до збуту.

Також цей «наркомєнт» торгував ще й фальсифікованою горілкою. У нього знайшли ще майже тону фальсифікату і 300 літрів спирту, також підроблені марки акцизного збору.

Це було влітку. І досі публічно не повідомлено, яке покарання поніс «наркомєнт».

Адже йому за такі діяння загрожувала тюрма до 10 років з конфіскацією майна.

Не встигла охолонути ця справа, як за лічені дні активісти зафіксували патрульних поліцейських на службі під дією наркотиків.

Тоді розгорівся великий скандал. Депутати Чернівецької обласної ради спробували винести цю справу на обговорення сесії. Але це не вдавалося довгий час. Активісти пікетували поліцію з вимогою відставки «наркомєнтів» і їхнього командира Шкроба.

Згодом акції ці перетворилися на піар однієї  не дуже шанованої на Буковині партії. Тому вони були приречені на провал. Тож досі навіть не зрозуміло, чи були хоч по службовій лінії покарані «наркомєнти»? Чи вони й досі «під кайфом» патрулюють вулиці Чернівців?..

…І знову скандал у поліції. Днями під час святкування Різдва СБУ впіймала на гарячому слідчого обласної поліції. Його затримали на околиці Чернівців під час збуту чергової «дози» амфетаміну. Згодом з’ясувалося, що цей слідчий був організатором наркобізнесу.

Він долучив до нього частину своїх колег, які досі працюють у правоохоронній системі міста і області. «Наркомєнти» продавали молодим людям амфетамін і канабіс.

За цей кримінал «мєнтам» у країнах Азії та Латинської Америки загрожувала б смертна кара. У нас можуть покарати тюрмою на 10-12 років. А можуть й не покарати.  Бо хтозна, хто ще там, нагорі контролює цей бізнес. І, може, ці «наркомєнти» – маленький механізм великого наркокартелю України.

Якби так не було, то вже б на другій затримці у нашій області здійнявся великий кіпіш. Тут був би сам міністр Аваков. І мокрого місця не залишилося би від керівників поліції та й від рядових наркоторговців-поліцаїв.

Але ж бо – ні! Все і всі на своїх місцях. І навіть нема гучних судових процесів. Хіба що зараз подали інформацію про те, що слідчого-наркоторговця звільнили з посади. Але ж бо залишилися на посадах ті, з ким він торгував наркотиками, кого організовував у злочинну групу. Їх караючий Меч Феміди не чіпнув. Вони на своїх посадах залишилися. І ми не можемо з упевненістю говорити, що ці «наркомєнти» не продовжують злочинні діяння свого організатора.

У зв’язку з тим, що протягом 4 місяців у Чернівецькій області сталося 3 випадки, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, у яких взяли участь поліцейські, то це вже називається «рецидивом». А поліцаї-наркоторговці-наркомєнти – це рецидивісти. І до них треба ставитися, як до рецидивістів.

Але хто це може зробити?

 Хто дасть справжню оцінку діянням «наркомєнтів» на території Чернівецької області?!

Влада?.. Прокурор?.. СБУ?.. ДБР?.. Суди?..

Нема нікого.

Як нам оберігатися від «мєнтів», котрі можуть роз’їжджати вулицями міста під кайфом, озброєні і небезпечні?!.

Петро Кобевко

Р.S. У Чернівецькій прокуратурі відбулась нарада щодо стану роботи з протидії незаконному обігу наркотиків. Окрім всіх інших у нараді взяли участь керівники обласної поліції, патрульної поліції, управління протидії наркотикам ГУНП у Чернівецькій області… Тобто тих структур, де були виявленні «наркомєнти».

Говорили про те, як роз’яснювати у навчальних закладах про шкоду наркотиків, як викорінювати їх і т. д. Також прийняли низку заходів щодо протидії цьому лиху.

Р.Р.S. Останніми місяцями будинки, паркани Чернівців рябіють різними написами. Найбільше їх – це адреси сайтів та електронної пошти людей і фірм, які торгують наркотиками. Всі все бачать. І жодного «писаку» досі не затримано.

Так хто подає адреси наркотрафіків на фасадах будинків Чернівців?

Кажуть, що знахабнілі наркоторговці вирішили позбиткуватися з влади, прокуратури, поліції та СБУ. Всі написи наркофірми відтепер будуть писати на фасадах приміщень, де розташовані ці структури.

Злочинці розкошують у Чернівцях. Ще донедавна біля поліції, біля прокуратури, біля СБУ працювали підпільні ігрові зали і казино. Поки президент Зеленський своїм указом їх не заборонив і змусив поліцію терміново їх закрити.

Біля поліції, СБУ і прокуратури досі валютники проводять свої незаконні валютні операції. І нібито ніхто цього не бачить.

Тепер уже проблеми з наркотиками.

Безкарність породжує ще страшніші злочини.

 

peredplata