Мета олігархів – примирення з Росією. Слабкий президент не розуміє, що насправді відбувається – або не хоче розуміти – Портников

Відомий український політолог та публіцист Віталій Портников висловився щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Далі пряма мова:

“Мета олігархів – відновлення режиму власного впливу і примирення з Росією. Слабкий президент, який або не розуміє, що насправді відбувається – або не хоче розуміти – всього лише “прокладка” між епохою після Майдану і майбутнім українським Путіним. Його завдання – дискредитувати Майдан і примиритися з Москвою. А потім вже буде встановлений класичний режим гаранта олігархічних інтересів.

Одразу скажу, що нічого не вийде. Олігархи не розуміють Україну. І Путіна вони теж не розуміють. У них в голові тільки гроші – як, втім, і у тих, кого вони привели до влади. З таким розумінням реальності можна тільки генерувати хаос. Що ми і спостерігаємо.

Україна збережеться саме тому, що компромісу з Росією не буде. А без порозуміння з Кремлем не можна ані забезпечити олігархічні інтереси, ані надовго забезпечити стабільність популістського режиму, ані привести до влади автократа. Всього цього можна досягти тільки якщо підкоритися Путіну. А цього не допустять небайдужі українці. Україну врятує саме це запекле протистояння, до якого знову штовхають нас олігархи і пов’язана з ними частина влади.

Вони програють. Вони згинуть. Але потрясінь, криз і розчарувань буде ще дуже багато.”

peredplata