На країни ЄС насувається кількамільйонна міграційна хвиля з країн Близького Сходу

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-У сирійській провінції Ідліб – серйозна ескалація: в результаті авіаудару ввечері в четвер загинуло щонайменше 33 військовослужбовців Туреччини. Удар, як стверджує Туреччина, завдали військово-повітряні сили “сирійського режиму”. Головний союзник Сирії Росія заявила, що потрапили під вогонь турецькі військові перебували серед “терористів”. Туреччина це заперечує.

У відповідь на удар в четвер турецькі війська сьогодні – як авіація, так і наземні сили – відкрили вогонь “по всім відомим” цілям сирійського режиму. Для координації операції турецької армії на кордон з Сирією вирушили міністр оборони Туреччини і високопоставлені офіцери.

Туреччина також заявила, що не перешкоджатиме потоку мігрантів, які прямують до Європи з країн Близького Сходу, в тому числі і з Сирії, Афганістану та Ірану. Це фактично означає відмову виконувати умови угоди з Євросоюзом. Навесні 2016 року Туреччина і ЄС підписали угоду з питання розміщення біженців. Брюссель і Анкара домовилися про те, що нелегальні мігранти, які прибувають з Туреччини на грецькі острови, будуть повертатися назад до Туреччини. Анкара також брала на себе зобов’язання зробити все можливе для закриття морських і сухопутних шляхів для нелегальних мігрантів, які прямують до країн ЄС.

Раніше Туреччина неодноразово заявляла, що на її території розміщено вже близько 3,7 млн ​​сирійських біженців і країна не може прийняти більше мігрантів.

peredplata