Падіння цін на нафту у Саудівській Аравії і на світовому ринку завершиться не скоро — Bloomberg

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає: 

-У цей понеділок ціни на нафту зазнали найбільшого падіння з часів війни в Перській затоці 1991 року, коли провідні виробники Саудівської Аравії та Росії розпочали цінову війну, яка загрожує перевантажити світові ринки постачанням нафти.

Москва відмовилася підтримати Організацію країн-експортерів нафти (OPEC) у суттєвому скороченні видобутку нафти, щоб впоратися зі значним падінням попиту, викликаним впливом коронавірусу.
(Повідомлення Reuters).

***

Нова нафтова стратегія Саудівської Аравії короткий, різкий удар по неповороткій, повільній і незграбній, як корова, економіці Росії.

Наслідний принц Мухаммед бен Салман, де-факто лідер королівства, готується використовувати міць нафтовидобувних потужностей Саудівської Аравії, щоб завдати нищівного удару по конкуруючим виробникам нафти, і у першу чергу по Росії. Його мета полягає в тому, щоб знизити ціни на нафту настільки швидко і ефективно, щоб Росія усвідомила, що зробила жахливу помилку, відмовившись погодитися на значні скорочення видобутку нафти пі дчас зустрічі членів Організаці країн-експортерів нафти (OPEC) минулої п’ятниці у Bідні.

Найближче майбутнє теж не дає підстав Bолодимиру Путіну для оптимізму, адже обсяги споживання нафти в світі скорочуються, в тому числі й через істотне падіння в галузі авіаперевезень.
(Повідомлення Bloomberg)

На світлині: А були часи, що принц Мухаммед бен Салман і Bолодимир Путін посміхалися один до одного. Зараз Bолодимиру Путіну зовсім не до сміху.

Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 
 

peredplata