Василь Максимюк: «Майте совість, не піартеся на коронавірусі!»

Мене дивує те, що ні наша місцева чернівецька влада, ні обласна не зуміли вчасно і ефективно відреагувати на введення карантину в Україні.

 Це стосується, насамперед, Калинівського ринку. Ви ж знаєте, що там працюють десятки тисяч наших з вами земляків. Сам ринок є нині містоутворюючою структурою, найбільшим платником податків. І ця структура швидко та болісно реагує на будь-які зміни чи збурення в суспільстві.

 Коронавірус на всій земній кулі несе зміни й збурення. Вони зачеплять кожного з нас. Вони вже зачепили Україну, а в Україні, в першу чергу, – наше місто й нашу область.

         Звичайно, що влада повинна була передбачити це заздалегідь і відповідно відреагувати. Цього не сталося. Насамперед, через те, що маємо владу некомпетентну з одного боку, а з іншого – навіть злочинно підлу та корупційну.

Почувши про карантин, наш голова Каспрук спершу хотів тихенько відсидітися десь у кущах чи за плотом у «Чичерях». Він не відреагував на рішення уряду.

Згодом, трохи оговтавшись, почав щось незрозуміле викидати на фейсбук.

Нібито ринок має бути. Ніхто там нічого не буде чіпати, ніхто ні в чому не буде обмежувати.

Це був чистої води популізм. Бо на ринку щодня мацають товари десятки тисяч людей. А товари там із Китаю, з Італії…

А ще карантин обмежує зібрання в одному місці до 200 осіб. Тож кого хотів обдурити Каспрук? Себе обдурив. Хотів себе показати «добрим дядьком», який нібито піклується про людей. Насправді ж, він цих людей на ринку кинув під удар обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, котра, не роздумуючи, закрила ринок на карантин.

 І піар Каспрука полетів у прірву разом з коронавірусом. Якби мер добре подумав про людей, а не про власний піар та популізм, то міг би передбачити цю ситуацію. І замість фейсбучних постів прийняв би рішення про звільнення підприємців Калинівського ринку від плати за користування торговельними місцями. Мені шкода, що мер у критичній ситуації виявився недалекоглядним і невмілим керівником.

Нехай не дуже радіють з цього його опоненти. Бо вони, маючи в ОДА своє велике лобі в особі голови комісії, першого заступника голови облдержадміністрації Богдана Ковалюка, зарано радіють з того, що їм вдалося завдати фінансового удару конкурентам «Добробуту» тим, що закрили на карантин торгівлю промисловими товарами. Натомість ринок на Зеленій, який під їхнім контролем і який є продовольчим, залишений без змін до кінця карантину.

         Люди й вашу підлість добре бачать. На виборах не простять цього ні меру Каспруку, ні секретарю Продану, ні Ковалюку зі всією партією «Слуга народу».

Депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк пропонує проєкт рішення на сесію:

-Аби вже далі не дозволяти цим владцям піаритися на горі людському і використовувати епідемію заради збагачення і політичних дивідендів, я пропоную звільнити підприємців Калинівського ринку від сплати за корисування торговими точками на весь період карантину.

 А підприємців Калинівського ринку залучити до створення ініціативної групи, яка візьме активну участь в обговоренні цих питань на сесії міської ради 17 березня цього року.

Петро Кобевко

peredplata