Лист українця, який прилетів з Сінгапура до Берліна, і його назад відправили у Сінгапур

Українець Олег Грюндік та ще двоє його земляків застрягли у Сінгапурі. Звідти вони через Німеччину намагалися повернутися на батьківщину. Проте ЄС закрив свої кордони через пандемію коронавірусу, тож їх відправили назад в аеропорт, з якого вони прибули.

Ще на початку 2020 року Олег вирушив у мандрівку Азією. 17 березня він вилетів з Індонезії до Сінгапуру. Там його чекала пересадка на літак до Берліна, звідти українець мав повернутися на батьківщину.

https://24tv.ua/ne_vpustili_do_yes_ukrayintsi_povertalisya_dodomu_ale_yih_vidpravili_nazad_do_singapuru_n1300285

Доброго дня!
Звертаюсь до вас, з проханням поширити інформацію про чернівчанина, який, у зв’язку з світовими подіями, не в змозі повернутись додому, в Україну, не говорячи вже про Чернівці.
Сподіваюсь на Вашу співпрацю та допомогу.
Для підтвердження інформації в кінці листа додаю посилання на 
Facebook  та офіційний сайт каналу 24, на якому висвітлено статтю.  

У разі потреби – можемо надати більше інформації, відео та фотоматеріалів.

Дякую!

 

Це мій останній шанс отримати повернення за квитки від сінгапурської авіакомпаній Scoot, тому я дуже сподіваюся на їхнє розуміння та справедливе ставлення до клієнтів. Якщо хтось може допомогти, будь ласка, напишіть мені.

 

Ось така ситуація.

Вчора о 1:10 я здійснив рейс із Сінгапуру до Берліна з ще двома українцями. Коли ми приземлилися в Берліні о 7:40 за місцевим часом, німецька поліція не дала нам шансу потрапити в транзитну зону аеропорту Тегель. Вони пояснили нам, що Німеччина закрила небо для громадян, які не є членами ЄС, посеред нашого рейсу, тому українці буквально потрапили в пастку в цій ситуації.

Після 1 години, проведеної в наших спробах зателефонувати до консульства України, ми додзвонились до нашого консула, але він ніяк не міг нам допомогти, і німецька поліція наполягала на тому, щоб ми повернулися до Сінгапуру. Поліція нічого не знала про евакуацію українських громадян, про яку обіцяв наш президент Володимир Зеленський, тому вони змусили нас силою зайти всередину літака.

 

Поліція також пообіцяла нам, що авіакомпанія Scoot допоможе нам отримати візу в Сінгапур та тимчасове проживання. АЛЕ авіакомпанія Scoot відмовилися надавати будь-яку допомогу та відмовилась повернути нам гроші за наші квитки. Це абсолютно несправедливо, але я все ще сподіваюся, що вони не залишать нас в цій жахливій ситуації. У мене майже не залишилось грошей і я, як і двоє українців, що знаходяться зараз зі мною, не знаємо, що робити.

 

Зараз ми залишаємось в аеропорту Чангі (Сінгапур). Наш консул намагається нам допомогти, але ситуація здається дуже складно. Я все ще сподіваюся, що авіакомпанія Scoot поверне нам гроші, тому я маю надію забронювати квиток додому. А також сподіваємось, що Президент України – Володимир Зеленський допоможе повернути українських громадян до нашої країни, як було обіцяно.

 

Українців повертають на літак до Сінгапуру: дивіться відео

Станом на 19 березня Олег та ще двоє українців досі перебувають в основному аеропорту Сінгапуру – Чангі. І намагаються організувати своє повернення в Україну.

 

https://24tv.ua/ne_vpustili_do_yes_ukrayintsi_povertalisya_dodomu_ale_yih_vidpravili_nazad_do_singapuru_n1300285

This is my last chance to get the refund for my tickets from Singapore company @Scoot airlines, so I really hope for their understanding and fair treatment of customers. If anyone can help, please text me.

 

Here is the situation.

Yesterday at 1:10 I took a flight from Singapore to Berlin with 2 more Ukrainians. When we landed in Berlin at 7:40 local time, the German @police didn’t give us a chance to get into the transit zone of Tegel Airport. They explained to us that Germany has closed the sky for non-EU citizens in the middle of our flight, so Ukrainians were literally trapped in this situation.

After 1 hour spent in our tries to call the Ukrainian consulate, we reached our consul but he couldn’t help us with anything, and German police insisted on us going back to Singapore. The police knew nothing about the evacuation of Ukrainian citizens, promised by our President @Zelensky, so they made us go inside the plane by force.

 

The police also promised us that @Scoot airlines will help us to get a Singapore visa and temporary staying. BUT @Scoot airlines refused to provide any help and refused to give us the refund for our tickets. It’s totally unfair, but I still hope they don’t leave us alone in this terrible situation. I have almost no money left and don’t know what to do.

 

Now we stay in Changi Airport (Singapore), our consul is trying to help us, but the situation seems very hard. I still hope @Scoot airlines will give me the refund, so I can help to book some ticket back home. And also hope President @Zelenski will help to get Ukrainian citizens back to our country as promised.

 

peredplata