Подякуй лікарю! о 20-й годині аплодуймо їм

Вчора чернівчани вперше долучилися до європейського флешмобу «Подякуй лікарю!». Чимало людей у місті вийшли на балкони, відчинили вікна і рівно о 20-й годині поаплодували. Це своєрідна подяка тим, хто сьогодні у перших рядах  став на прю з підступним вірусом. Це – медики. Напевно, лікарям, медсестрам, санітаркам було приємно почути оплески на свою адресу.

Моя донька, лікар-інфекціоніст,  вчора  не почула аплодисментів. Кількаденна безперервна напруга і виснажлива  праця далися взнаки. Вона проспала аплодисменти, які їй також адресувалися.

 А сьогодні Оля – на цілодобовому чергуванні. Ми  просимо Бога, аби вберіг її та колег,-  всіх, хто рятує націю від небезпечної хвороби. Нехай їм Господь допоможе.

А ми можемо тільки знову їм поаплодувати. І не тільки медикам. А й тим, хто працює в продовольчих магазинах, на ринках, хто забезпечує нас їжею, товарами першої необхідності на період карантину.

Також варто подякувати комунальним службам, котрі безперебійно постачають у наші оселі воду, тепло, світло і газ. Окрема подяка тим, хто прибирає місто у цей час, дезинфікує дороги та громадські місця. Бо можна собі уявити: якби не було цих старанних людей, на що б тоді перетворилося місто. Скрізь були б купи сміття та бруду й нечистот. За таких обставин люди могли б хворіти й без коронавірусу.

 Не скупіться в ці дні на слова подяки один одному.

Не соромтеся поплескати у долоні, аби хоч на хвильку піднести настрій тому лікарю, який сьогодні цілий день ризикував своїм здоров’ям і життям заради здоров’я і життя інших.

Прощаймо одне одному провини вільні і невільні.

Не відкладаймо на завтра щирі й добрі слова та вчинки.

Бо завтра може не бути!..

Петро Кобевко

P.S.Виходьмо сьогодні о 20-й годині на балкони, відчиняймо вікна, поплескаймо в долоні!

peredplata