Про президента Зеленського та передчуття перевороту.

Пане президенте, не закисайте, не закуклюйтесь у шефірах і єрмаках. Ваші друзі – ваші вороги, вороги – насправді найкращі вчителі

 

Пане президенте,

Зараз, коли все летить шкереберть, коли в уряді персонажі розриваються між істерикою і саботажем, коли регіональні еліти та олігархи вже відчули присмак вашої крові, я хочу дати вам несподівану пораду.

ПОЧНІТЬ ПРАЦЮВАТИ ПРЕЗИДЕНТОМ.

Візьміть і очольте державу!

Здогадайтеся, чому?

Тому що інакше дуже скоро хтось очолить її за вас.

***

Знаєте, мені відомо те, що свого часу пропустили ви.

Я бачив, як упав президент, котрий мав майже такий рейтинг, як у вас, свого начальника СБУ, міністра оборони. Який мав навіть те, що немає у вас – міністра внутрішніх справ.

Я знаю, як пахне влада, котра на вигляд ще жива, але котра померла і розкладається, я безпомилково вивчив той звук, з яким валиться державна машина, я пережив 2014 рік (хоча і втратив багато крові).

Пане президенте, зараз я чую ті ж звуки і ті ж запахи, я бачу ту ж саму величезну тінь, котра піднімається над горизонтом. Хто раз пережив зміну епох і падіння режимів, не забуде ці ознаки ніколи.

Більше того. Таких, як я зараз багато. Особливо серед місцевих князьків та великих олігархів – вони теж прекрасно бачать, куди воно все йде, і, маючи досвід 14-го року, готують свої бліцкриги.

Ви не встигнете навіть нічого зрозуміти, повірте, у рівні гри між вами і ними – безодня.

Весь привілейований клас і усі вдумливі спостерігачі уже зробили свій убивчий висновок.

***

Але у вас ще є шанс.

У вас ще є шанс.

Приберіть цей космічний вакуум у владі.

Згадайте, що ви голова РНБО. Котра має владу над усіма органами виконавчої гілки, і призначена для таких доленосних ситуацій, як зараз.

Відкрийтеся порадам. Прочистіть свої вуха, почніть слухати усіх.

Головне – не закисайте, не закуклюйтесь у шефірах і єрмаках. Ваші друзі – ваші вороги, вороги – насправді найкращі вчителі.

Дійте самі.

Робіть помилки. Виправляйте помилки. Гірше точно вже не буде.

Дійте, дійте, дійте.

Інакше – переворот.

Джерело: блог Ігоря Луценка

peredplata