Велику проблему Чернівцям створив мер Олексій Каспрук

Крах “Святого Нероби”

Минулого тижня Верховний суд України поставив крапку у 6-річній комедії, яка розігрувалася у Чернівецькій міській раді.

Коли Олексія Каспрука обрали міським головою, почалася велика битва його з «Рідним містом». Спочатку люди були на боці голови. Бо вважали його своїм. І ще була добра пам’ять про батька. А ще він до влади прийшов з Майдану. А ще він всім, хто проти нього, погрожував Росією і Путіним. Мовляв, його критики – це проросійські, пропутінські емісари. Також міг собі дозволити чесних людей причепити до партії регіонів. І таким чином виглядав він патріотичним, білим, пухнастим і ледь не святим.

Але його вічне скиглення та звинувачення всіх і все почали набридати. Бо люди помітили, що за цим скигленням Каспрук приховує свою лінь і неробство. Він виявився нездалим лінюхом.  А останнім часом його вже дуже вдало охрестили «Святий Нероба».

Коли Каспрук казав людям, що він з Майдану і проти регіоналів, насправді сам підібрав собі команду з регіоналів. І майже не потрапили до міськради нібито його побратими з Майдану.

Він також сформував собі виконком з регіоналів, і заступники його, колишні та теперішні регіонали – це й Кушнірик, і Паскар, і Середюк.

Чимало регіоналів було і є серед керівників комунальних підприємств, начальників департаментів, відділів та управлінь.

Такий підбір кадрів Каспрук і його радниці (чомусь радників у нього нема) пояснювали професійними критеріями.

Ніби серед тих, хто з Майдану Каспрука приніс до влади, не було професіоналів? Люди спочатку навіть не помітили, як міський голова позбиткувався над Майданом і майданівцями.

За ці роки стало помітно, що Чернівецький міський голова – це лінивий нероба і, напевне, ще й ні до чого не здатний. Аби прикривати своє неробство і лінивство, він придумав причину: «Я хочу робити, але мені не дають!»

Хто хоче робити, той шукає методи. А хто не хоче робити і не вміє, той шукає причини.

Причини Каспрук знаходив щодня і щогодини. У перервах між ними їздив по закордонах, отримував високі зарплати і писав пости у ФБ. Мер перетворився у фейсбучного блогера, а не господарника жвавого, творчого і роботящого.

Місто занепадало. Дороги зруйнувалися на ніц. Будинки облупилися, тротуари розвалилися, балкони попадали на голови чернівчан.

А мер продовжував кричати: «То все Продан! То все Бешлей! То Чинуш! То Білик!..» і т. д.

До речі, я трохи перебільшив його емоції. Він настільки злінився за цих 6 років на посаді, що вже й кричати розучився.

Подивіться, як він веде сесії. Коли комусь надає слово, то прізвища його протягує, ніби останній «Святий Нероба».

Навколомерські регіонали розкусили Каспрука швидко і пристосувалися до тієї ситуації, яку створив лінивий мер. Вони крали. І брали хабарі.

Нам відомі гучні скандали в управлінні освіти, вимагання грошей Середюком і т. п.

Хоча сам Каспрук не помічений у хабарництві. Напевне, через свою вроджену і набуту лінь. Але вміло компенсував це тим, що ставив собі захмарні зарплати і премії.

Навіть у часи пандемії коронавірусу мер себе нагородив премією 50 000 гривень на місяць. І зарплата його також не менша.

Потім він брав компенсації за те, коли нічого не робив офіційно. Бо неофіційно він «Святий Нероба» ще з часів першого пришестя на посаду. Складається враження, що він гордиться своїм неробством. Тішиться тим, що його руки нічого не крали. Але вони нічого й не робили.

Велику проблему Чернівцям створив Олексій Каспрук. Не таким був його батько Павло.

Місто занепало настільки, що навіть туристи сюди вже не хочуть їхати.

Сам Каспрук став токсичним для партій, які його колись висували і підтримували. Це й БЮТ, і «Народний Фронт» , і партія промисловців і підприємців, і… навіть регіонали. Не забувайте, що Каспрук ще недавно був радником головного регіонала Буковини Папієва. Також він записався у радники до Кінаха.

Колись його активно підтримували Микола Федорук і Максим Бурбак. Зараз їхньої підтримки він позбувся. Напевне, ця лінь і неробство навіть їм набридли. Тому Каспрук швиденько побіг до партії мерів, створеної міським головою Дніпра, регіоналом Філатовим. Він сподівається, що там не загубиться і ще на один термін буде вибраний головою.

Але Каспрук зі своїм неробством уже добряче всім набрид. Він може зруйнувати Чернівці дощенту тільки тим, що нічого не робить.

Петро Кобевко

Від редакції: Про Каспрука-неробу у соцмережах уже складають епіграми.

Одна з них:

У мерії танцюють гопака

Радіють, що прогнали неробу-Каспрука.

Продана потягли до трону

На лисину вдягають корону.

Тільки взяв печатку в руку

Всім сказав лиш: Ку-ку, ку-ку!»

Якщо вже Олексія Каспрука усунули від мерства, то й з ним варто післати секретаря Василя Продана. Бо також і його провина є у тому, що діється у місті. Взагалі там у раді невинних нема.

Голова фракції ЄС Василь Максимюк вже зареєстрував проєкт-рішення про зняття Продана на найближчій сесії міськради.

І назвав прізвища кількох претендентів. Серед яких Яринич, Гавриш, Михайлішин…

 

peredplata