Кому цього разу ніж у спину – Росії, Вірменії…?.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-Сьогодні під час позачергового засідання кабінету міністрів України було ухвалено проект міжурядової рамкової військової угоди з Туреччиною.
“Затвердити проект рамкової військового угоди між кабінетом міністрів України і урядом Турецької Республіки”, – сказано в розпорядженні уряду.
Під час засіданні українського кабміну було заявлено, що
угода дозволить створити правові підстави для розширення співпраці сторін у військовій сфері по 21 напрямку.
Раніше повідомлялося, що в серпні президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з лідером Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом висловив надію, що угода буде підписана до кінця 2020 року. Київ сподівається, що Туреччина надасть близько $ 36 млн на закупівлю турецької військової техніки та товарів подвійного призначення.
Розширення співпраці у військовій сфері передбачається за п’ятьма напрямками. Це спільне виробництво високоточних протитанкових засобів, ремонт і технічна підтримка вертольотів, поставка авіаційних двигунів, співпраця в галузі протидії безпілотним авіаційним комплексам, а також в сфері транспортної авіації і тренажерних комплексів.
Слід нагадати, що в березні 2019 року турецькі ударні БПЛА Bayraktar TB2 були прийняті на озброєння ЗСУ. За даними “Укроборонпрому”, інший БПЛА нового покоління, Akinci, стане одним з перших проектів спільного підприємства, створеного держкомпанією “Укрспецекспорт” і турецькою фірмою “Baykar Defence”.
Зрозуміло, що військове співробітництво між Україною та могутньою Туреччиною, та ще й впливовою державою в родині НАТО ніколи не припаде до душі Росії. Для Кремля це однозначно – ніж у спину. Так само не сподобається наш крок і Єревану з огляду на нинішні події довкола Нагірного Карабаху. Однак Україна не повинна перейматися тим, що у цьому випадку думають у Москві, Єревані, Мінську, Берліні, чи у Парижі… Нам своє робить!
Зображення може містити: 2 особи, люди стоять та костюм
 
 
 
 
 
 
 

peredplata