Джо Байден здійснить свій перший візит до Європи

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Наступного тижня президент США Джо Байден здійснить свій перший візит на європейський конинент
Так Джо Байден у компанії своєї дружини леді Джилл Байден відвідає Великобританію, Бельгію та Швейцарію. Це буде перша закордонна поїздка президента США Джо Байдена. Ця поїздка має засвідчити прагнення Америки відновити трансатлантичні відносини та здійснии новий поштовх до тісної співпраці з американськими союзниками та багатосторонніми партнерами задля вирішення глобальних викликів та кращого захисту інтересів Америки, – йдеться в заяві Білого дому.
Президент Байден зустрінеться з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном 10 червня, щоб підтвердити стійку міцність особливих відносин між Сполученими Штатами та Великобританією. Також президент Байден візьме участь у саміті G7 у Корнуолі, Великобританія, який відбуватиметься з 11 по 13 червня, де він працюватиме над просуванням ключових пріоритетів політики США у галузі охорони здоров’я, економічного відновлення та зміни клімату, а також продемонструє солідарність та спільні цінності серед основних демократій. Він також проведе двосторонні зустрічі з іншими лідерами G7.
13 червня Джо Байден зустрінеться у Віндзорському замку з її величністю королевою Єлизаветою.
З Великобританії президент Байден полетить до Брюсселя (Бельгія), де 14 червня він візьме участь у саміті НАТО. Президент Байден засвідчить відданість Сполучених Штатів союзу НАТО, трансатлантичній безпеці та колективній обороні. Лідери НАТО обговорять, як орієнтувати Альянс на майбутні загрози та забезпечити ефективний розподіл зобовязань країн членів Альясу. Президент також зустрінеться з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, щоб обговорити весь спектр двосторонніх та регіональних питань. Саме під час цієї зустрічі сорони обговоряь становище в Україні (в Криму і на Донбасі) та на Близькому Сході
Під час перебування у Брюсселі, 15 червня президент Байден візьме участь у саміті США та ЄС, Лідери обговорять спільний порядок денний для забезпечення глобальної безпеки охорони здоров’я, стимулювання глобального економічного відновлення, боротьби зі зміною клімату, посилення цифрового та торгового співробітництва, зміцнення демократії та вирішення взаємних проблем зовнішньої політики. Президент США також зустрінеться з королем Бельгії Філіпом та прем’єром Бельгії Олександром Де Кроо.
Подальший маршрут Джо Байдена проляже до швейцарської Женеви, де 16 червня відбудеться двосторонній саміт з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Перебуваючи в Женеві, президент Байден також зустрінеться з президентом Швейцарії Гі Пармеліном та міністром закордонних справ Ігнаціо Кассі.
На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять
 
 
 
 
 
 

peredplata