Реабілітовані на Буковині

У гостинах в реабілітованого історією Андрія Калинки!

В сьогоденні різне в світовому населені, із сущих нині в Україні, не пише такої статті, як оця вийшла із серця реабілітованого … І я не горджуся — я плачу, але не соромлюсь, бо таки вийшов живим з кривавої Сибірської молотарки компартійного фашизму.( А.Калинка).

Так минуло три дня тому, що маю статус реабілітованого.

«Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні» і як науковець за фахом та професією приймав гостей політичних репресованих та реабілітованих. Я Калинка Андрій Казимирович, завідувач відділом селекції, розведення, годівлі та технології виробництва продукції тваринництва Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції ІСГ КР НААН, член-кореспондент Міжнародної академії наук екології і безпеки життєдіяльності людства, доктор філософії у галузі сільськогосподарських наук, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, реабілітований «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні» та член ГО « Політичних репресованих та реабілітованих у місті Чернівці».

На мою запрошену гостину до  мене завітали Члени ГО « Політичних репресованих та реабілітованих у місті Чернівці» та Бойко Галина Василівна, яка є Головою обласної та місцевої громадської організації поклали квіти та лампадки до пам’ятного пам’ятника загиблим у вітчизняній війні та жертвам політичних репресій в Україні 1941-1945 роки у Рогізні місто Чернівці.

Шановні поваажні гості мали нагоду відвідати регіональну аграрну науку, а саме Буковинську державну сільськогосподарську дослідну станцію ІСГ КР НААН де працю я, як член організації місцевої реабілітованих та познайомилися з моїми здобутками та всієї наукової регіональної установи. Нас зустрів і директор регіональної наукової установи Томаш Леонід Васильович. Який розказав про здобутки науковців Буковинської ДСГДС ІСГ КР НААН. І чим зараз займаються науковці наукової станції в області.

У моєму творчому доробку понад 850 наукових фахових праць. Новизна наукових досліджень підтверджується у 8 патентах та чисельними методичними рекомендаціями, які успішно застосовуються і впроваджують в умовах Буковинського виробництва. На даний час я є членом Вченої ради Буковинської ДСГДС ІСГ КР НААН. Багато зусиль надаю підготовці кадрів вищої кваліфікації – понад три роки я був головою Державної екзаменаційної комісії на ОКР «Спеціаліст» за спеціальністю технологія виробництва продукції тваринництва при Подільському державному аграрно-технічному університеті та керівником двох аспірантів в Інституті розведення і генетики тварин ім. М. В. Зубця.

Я користуюся вже 40 – років заслуженою повагою серед свого рідного колективу та співробітників своєї дослідної станції, беру активну участь у громадському житті колективу та різних заходів в області. Хочу вам повідомити дорогий читачу газети « ЧАС», що у мене виділяються такі слова, що наукова робота – це перше за все, робота з людьми, а потім уже наукові дослідження. Я вважає, що успіх у будь якій роботі на багато в чому залежить від того, який ми знайдемо підхід до тієї чи іншої людини.

За багаторічну плідну наукову працю, високі успіхи у науковій діяльності, вагомий внесок у розвиток аграрної науки мене неодноразово нагороджувався Почесними подяками від керівництва дослідної станції, інститутів-координаторів та Чернівецької облдержадміністрації. Крім того я нагороджений нагрудним знаком Національної академії аграрних наук України «За заслуги в агарній науці» та орденом «За заслуги в науці» – від Міжнародної Академії Наук Екології і Безпеки Людства.

          В даний час, я дуже в смутковому великому задумі, що над Україною нависає зловісна двоголова тінь російського імперіалізму, який тільки й чекає остаточного колапсу нашого суспільства, щоб запустити хижі пазурі в живе тіло нашого українського народу.

           Я засуджую наших нардепів, що хочуть зробити дві мови та перейти на латинську мову. Тому я закликаю, щоб не допустити дві державні мови, або одну державну, а одну – офіційну – значить, зруйнувати нашу хвору ще не виліковувань від різних ран Україну. Я можу навести дуже цікавий вислів на прикладі євреїв, які відродили вже мертву мову і об’єдналися навколо неї. О це є народ. Нам би такими бути.

          Як би ви мене запитали читачу, чи жалкую, я за тим, як склалося моє таке життя на висланні у вонючій від комарів Сибірській тайзі, де був 6 років, я відповів: анітрохи. І якби довелося починати все спочатку та вибирати, я б обрав життя, яке прожив на українській землі. Та дякую Буковинській землі на якій я досяг багато у своєму житті і зробив багато своїх розробок наукових для ферм Краю.

          І на кінець. Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі. Дай наш всевишній розуму нашим політикам і направ їх на правильну дорогу.

Андрій Калинка, завідувач відділом селекції, розведення,  годівлі та технології виробництва продукції тваринництва

Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції ІСГ КР НААН                                                                          

На фото: члени ГО « Політичних репресованих та реабілітованих у місті Чернівцях» в Буковинській державній сільськогосподарській дослідній станції, де прийняв гостей Директор Томаш Л.В., де працює  реабілітований Андрій Калинка.

 

peredplata