Жителі 6-ти сіл Банилівської ОТГ пікетували ОДА з вимогою негайно полагодити газопровід Джурів-Банилів

ГАЗЗАВАТ

Банилів проти Фірташа

На Буковині люди перекрили дорогу у селі Банилів. По пішохідному переходу ходить 50 жителів.

Люди вимагають відремонтувати газопровід Джурів-Банилів, який торік зруйнував паводок. Зараз вдома у людей немає газу.

  • Це проблема шести сіл. Уже зимовий період на носі, а люди без газу. Його обіцяють до нового року. У хатах та школах холодно, всі села мерзнуть. У кімнаті вмикаю камін, а якщо готую їсти, то відключаю, щоб не було перевантаження електромережі, — розповідає Галина Григоряк.

Коли не допомогли протести дорослих у Банилові, люди вивели на перекриття дороги своїх дітей.

І заявили про безстроковість акції з перекриттям автомобільної дороги з вимогою відновлення у населеному пункті газопостачання.

Вони вийшли на пікет з перекриттям вулиці разом із своїми дітьми.

 

“Обласне керівництво, якщо вам не шкода вже людей, то подивіться в очі оцих маленьких діточок, які вимушені мерзнути через безвладдя обласної влади! Вони нам півтора роки обіцяють газ! Дотягнули до зими, і тепер усі діти й пенсіонери мусять іти. Ми будемо стояти тут безстроково”, – сказала одна з місцевих жительок.

Р.S. Редакція газети «Час» підтримує справедливі вимоги людей. Але не схвалюємо перекриття доріг. Бо цим самим влада і газовики зіштовхують між собою водіїв та пішоходів. Вони ж бо однаково потерпають від відсутності газу. Тому пропонуємо пікетувати органи влади від району до області. А також заблокувати роботу рай- та облгазів до вирішення проблеми.

 

 Стало відомо, що жителі 6-ти сіл Банилівської ОТГ прийшли до Чернівців. Вони пікетували ОДА з вимогою негайно полагодити газопровід Джурів-Банилів. З людьми був також і голова ОТГ Василь Соломко.

Голова ОДА Сергій Осачук до пікетуючих таки вийшов. Він ображений за те, що депутати ОТГ висловили недовіру йому. Натомість Осачук образив голову ОТГ Соломка. З якогось дива він його обізвав хворим на голову. Це обурило селян і вони нагадали Осачуку, як у 2014 році з ОДА виводили його попередника Михайла Папієва.

  • Осачука геть! – скандували люди.

Далі стало зле жінці похилого віку. Але в ОДА і серед поліції не було кому надати їй медичну допомогу. Викликали «швидку».

На підтримку пікетуючих вийшов голова Чернівецької райради Руслан Домніцак. Він сказав, що депутати найбільшої ради в Україні підтримують законні вимоги селян Вижницького району. І також висловив недовіру голові ОДА Сергієві Осачуку. Вони звернулися до колег з облради розглянути недовіру на сесії.

Голова ОТГ Василь Соломко каже, що звертався до депутатів Вижницької районної ради та до голови РДА Михайла Чорнея з проханням допомогти селянам. Але ті дуже налякані і ніяких рішень з цих проблем не приймають.

Пікетувальники кажуть, що не вступляться до вирішення питання газу. Вони стоять з гаслом «Холодомор – 2021»

Р.S. Як глузування над людьми та їхніми проблемами голова ОДА у цинічному пості на ФБ написав, що замість підбурювання людей голова ОТГ краще б «міг просто принести теплого чаю будівельникам».

 

peredplata