В першому турі виборів БДМУ перемагає “противсіх”: чи вдасться обрати ректора

Перший тур виборів у Буковинському державному медичному університеті підтвердив небезпечну тенденцію в науці.
 
А саме – повернення до старих авторитарних методів правління серед української наукової еліти.
 
Стара гвардія, яка звикла до своїх методів керівництва, зуміла налаштувати професуру і студентів, і колектив на шлях безвідповідальності та анархії. Саме таке враження складається після того, як підрахували голоси.
 
У другий тур виходять Максим’юк і Андрієць. Максимюк набрав 209 голосів, а Андрієць – 171.
 
Але з’ясувалося, в університеті найвищий авторитет здобув якийсь віртуальний ”противсіх ”. Він переміг у першому турі, набравши 273 голоси. Це було найбільше розчарування серед всіх. Напевне, так станеться і в другому турі.
 
Подібний приклад є у Київсько-Могилянській академії, де ректора обирали роками і не могли обрати. А тепер міністерство хоче вузові накинути свого керівника. Якщо у Буковинському державному медичному університеті почнеться вакханалія ”противсихів”, то ректора не зможуть обрати ще кілька років. А через якийсь час вольовим методом з міністерства призначать свою людину.
І, напевно, не без впливу якихось політиків, не завжди чесних.
 
І хтозна,чи це буде на користь ВУЗу, на користь студентам, викладачам і медицині. Тим паче, що зараз закінчуються контракти двох проректорів.
 
Тобто у ВУЗі починається безвладдя. Кому воно потрібно? Тим, хто цього хоче, аби добре поживитися на ньому? Політикам нечесним і сірій масі?
 
Будьмо уважні та розумні.
 
Нехай відбудуться вибори чесні, неупереджені і без тиску ”противсихів”.
 
 

peredplata