Вісті з Брюсселя!.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-ЄС у середу додав 14 російських олігархів до свого списку санкцій, серед яких є мільярдери, законодавці та гонщик Формули-1, в рамках останніх заходів проти війни в Україні.
До нового санкційного списку увійшли мільярдери Андрій Мельниченко, який працює на вугільних родовищах і мінеральних добривах, виробник добрив Андрій Гур’єв, виробник сталевих труб Дмитро Пумпянс і агропромисловик Вадим Мошкович.
Олександр Винокуров, зять і бізнесмен міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, Дмитро Аркадійович Мазепін, який працює в хімічній промисловості, і його син, пілот Формули-1 Микита Мазепін, і Михайло Полубояринов, генеральний директор найбільшої російської авіакомпанії “Аерофлот” також додані до санкційного списку.
До списку також увійшли 146 членів Російської Федеральної Ради.
Їхні активи заморожені та накладено арешт на вивіз рухомого майна: авіаджети, яхти, автомобілі…
Крім того, забороняється прямий або непрямий продаж, постачання, передача або експорт морської навігації та радіозв’язку в Росію.
З 20 березня Білоруський банк розвитку, Белагропромбанк, Банк Дабрабит та їхні дочірні компанії відрізані від міжнародної системи грошових переказів SWIFT.
Операції з Центральним банком Білорусі з управління резервами та активами заборонено, а також накладені санкції щодо надання фінансових послуг білоруським державним установам.

peredplata