“Наживаються на людському горі”: на Буковині каратимуть позбавленням волі за привласнення гуманітарної допомоги.

Використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку або власного збагачення, каратиметься позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна або без такої.

Про це у відеозверненні повідомила речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко.

“Зараз увесь світ об’єднався, щоб допомогти українцям, які постраждали від війни. Однак фіксуються численні випадки, коли гуманітарну допомогу використовують для отримання прибутку. Тому відтепер встановлюється кримінальна відповідальність за використання гуманітарної допомоги не за цільовим призначенням під час дії воєнного стану”, – повідомила Леся Федоренко.

Ті самі дії вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням влади чи службового становища, або у великому розмірі карають позбавленням волі на строк від семи до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із конфіскацією майна.

Дії вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

“Неприпустимо наживатися на людському горі з одного боку та на людській доброті з іншого. На такі ганебні факти буде відповідна і жорстка реакція. Не потрібно вигадувати купу карколомних схем. Тому, що всі вони будуть викриті”, – додала речниця СБУ в Чернівецькій області.

peredplata