Живемо, як у курнику, серед куріїв

Пив каву сьогодні на одній іменитій заправці. Переді мною в черзі стояв військовий, просив заправити хоча б на 10 літрів за готівку, чи банк. Показував посвідчення, був у формі, зі зброєю і було зрозуміло, що йому дуже потрібна хоч пару літрів пального. На всі прохання отримував відповідь від дівчини на касі “немає, не можу, чекайте коли з’явиться”.
Через 10 хвилин, по талонах, якийсь чоловік залив чотири каністри по 20 літрів.
Ще через 10 хвилин, якийсь модний хлопчик, відкинув фішку біля колонки, спокійно, по знаймоству заправив повний бак за готівку.
Ще через 10 хвилин заправка відкрилась на пару годин ( саме на певний час, а не на наявність ) розливаючи з обмеженням 10 літрів для звичайних смертних людей.
Я вирішив трохи глибше вивчити це питання і набрав пару знаймоих шнирів. Шнирі — це такі люди, які завжди крутяться в різних колах і вирішують будь які питання. Від всіх них я отримав одну і ту ж відповідь : “Бензин? Дизель? Сколько тебе нужно? Та хоть миллион литров. Заправки забиты до полного. Но цена….”
Купити мільон літрів можна по ціні від 55 до 70 грн. Але заправляти на азс тільки по талонах чи карточках. Це оптова ціна. Пояснюється це тим, що на роздрібну ціну стоіть обмеження, і по такій ціні заправки продавати не хочуть. А от на опт обмеження немає, тому ти можеш купити скільки тобі треба по той ціні, яка вигідна заправкам. Ці “годинні” акції продажу пального для звичайних смертних — це зображення якоїсь діяльності для тримання напруги на певному рівні.
Я не буду писати, що це наслідок тупого керівництва країни. Бо це не так. Це наслідок перебування підараsів у владних кабінетах.
Я ніколи не повірю, що така схема централізовано створилася на всіх азс одночасно. Навіть якщо це так, то це монопольна змова, яку держава не повинна допускати. Але ставити обмеження націнки на роздріб і не ставити таке обмеження на опт — це геніальна ідея змови корупціонерів. І як бачимо ця схема дуже чудово працює.
Радий за того, хто добре заробляє на проблемах держави і громадян. Добра йому, добра.
Як і добра чудовій дівчині на заправці KLO. Яка залила по знайомству повний бак за готівку модному хлопчику і не дала навіть літра пального військовому.
Хотілось би написати, що серед нас живуть підараsи. Але вірніше написати : ми живемо серед підараsів.
Vadim Labas.
дівчина на заправці не підараsка. Вона – сука
курій(укр.) – ні курка, ні когут. Переносно – педераст, вуйколюб

peredplata