На Буковині чоловік хотів продати 5 тисяч фальшивих доларів: його затримали

На Буковині заблоковано канал збуту фальшивих доларів. Житель Мамаївців намагався продати понад 5 тисяч фальшивих доларів.
Фігуранти збували банкноти номіналом 20, 50 та 100 доларів США. Їх вартість становила 40 відсотків від реальної суми.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру буковинцю, який збував фальшиву валюту (ч. 1 ст. 199 КК України).

За даними слідства, 51-річний житель Мамаївців Чернівецького району налагодив злочинну схему одержання прибутку від продажу фальшивих грошей. Упродовж травня цього року придбав у невстановленої слідством особи та збув 63 підроблені банкноти номіналом 100 доларів США кожна.

Був затриманий у порядку статті 208 КПК України після спроби реалізувати громадянину фальшиву валюту у розмірі 5 100 доларів США за 67 600 грн.

У поліції Чернівецької області повідомляють, що раніше поліцейські задокументували факт збут зловмисниками 1000 доларів США. Серед “асортименту” до продажу були банкноти номіналом 20, 50 та 100 доларів США. Вартість таких грошей становила 40 відсотків від реальної суми.

За результатами проведення обшуків за місцями мешкання затриманого та іншого фігуранта поліцейські вилучили 10 тис. дол. США з ознаками підробки, зброю та “чорнові” записи.

Громадянину повідомлено про підозру.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.

За виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

peredplata