26 ОБЛГАЗІВ, ЯКІ НАЛЕЖАЛИ ОЛІГАРХУ ДМИТРУ ФІРТАШУ, ПЕРЕДАЛИ ДЕРЖПІДПРИЄМСТВУ, ЯКИМ УПРАВЛЯЄ “НАФТОГАЗ УКРАЇНИ”

Згідно з новим розпорядженням, яке опублікував Кабінет міністрів України, арештовані облгази олігарха Дмитра Фірташа передали “Нафтогазу”. Про це пише 24 канал, з посиланням на джерело – розпорядження Кабміну.

Мова йде про 26 облгазів, які до арешту належали олігарху Дмитру Фірташу. Тепер Кабінет міністрів передав їх держпідприємству “Чорноморнафтогаз”, яким управляє НАК “Нафтогаз України”.

Відповідне розпорядження № 429-р оприлюднили на сайті Кабміну України 28 травня 2022 року. При цьому перелік активів не публікується. Втім, за інформацією журналістів “РБК-Україна”, мовиться про арештовані 26 облгазів.

Згідно з документом, активи передаються від Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за пропозицією Міністерства енергетики та АРМА.

У Кабміні “Чорноморнафтогазу”, Міністерству енергетики та НКРЕКП доручили “вжити всіх дієвих заходів, спрямованих на запобігання ризику збою та/або переривання функціонування активів, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій”.

Джерело – 24 канал.

peredplata