Мер Клічук відповів на питання чернівчан: дороги, сквери, транспорт та каналізація

Голова Чернівецької міської ради Роман Клічук відповів у ФБ на багаточисельні питання чернівчан:

Отримав від вас кілька сотень запитань у сторіз, за що вдячний кожному!
Чимало питань між собою споріднені, тому вирішив дати на них відповіді і розставити акценти👇

❗️ДОРОГИ
Болюче питання для кожного мешканця Чернівців. Дороги й тротуари в нас одні з найгірших. Вони не ремонтувалися роками. Тому у бюджеті 2022 ми передбачили рекордну суму на їх капітальний ремонт.
Проте війна внесла свої корективи, і зараз усі капітальні видатки заморожені. Наразі ми можемо лише перекладати бруківку на невеликих ділянках та робити поточний ямковий ремонт. Зробити в нашому місті нормальні дороги – один із моїх головних пріоритетів!

❗️СКВЕРИ І ПАРКИ
Усі ми хочемо мати охайні місця відпочинку для містян і гостей міста. Тож, як і обіцяли, навіть попри заморожені капвидатки продовжуємо оновлювати громадські простори. Незабаром з‘явиться новий ошатний простір у сквері на вулиці Кордуби. Працюємо над створенням концепції оновлення парку «Жовтневого». Плануємо щороку оновлювати та реконструювати нові простори.

❗️ФАСАДИ БУДІВЕЛЬ
В нас надзвичайно гарне місто, але його красу, особливо в історичній частині міста, псують занедбані фасади і двори. Тож працюємо над тим, щоб разом з мешканцями та підприємцями, на умовах співфінансування, оновлювати
зовнішній вигляд наших будинків.

❗️ТРАНСПОРТ
Чернівці доволі велике за площею місто, більше за будь-який обласний центр до півмільйона мешканців.
Знову таки, замороження капітальних видатків ускладнило процес оновлення автопарку громтраспорту та відповідно розширення маршрутної сітки. Втім, вже найближчим часом зможемо отримати громадський траспорт завдяки тісній співпраці з нашими містами-партнерами і побратимами!

❗️ЗЛИВОВІ МЕРЕЖІ І КАНАЛІЗУВАННЯ
Досі в Чернівцях є цілі мікрорайони без належної інфраструктури каналізацій та зливових мереж. Вирішити проблему підтоплення вулиць після сильних злив можуть лише капітальні інженерні рішення. Тож щойно розблокують капвидатки, розпочнемо ремонт зливових мереж та водовідведення.

❗️ПОВІСТКИ, КОМЕНДАНСЬКА ГОДИНА
Нагадаю містянам, що ці питання не належать до відання міської ради і міського голови та є виключною компетенцією ОВА.

Окремо хочу подякувати кожному за небайдужість і слова підтримки, які отримав від вас! У надскладний час, який переживає сьогодні Україна, взаєморозуміння важливе як ніколи!💙💛
#РазомПереможемо

P.S. Якщо маєте питання, на які не отримали відповіді, пишіть у коментарях.

peredplata