Колишньому гендиректору обласної лікарні повідомлено про підозру: привласнив гуманітарну допомогу на понад мільйон гривень

За даними слідства міжнародна благодійна організація передала для потреб лікарні гуманітарну допомогу – ліки, медичні інструменти та обладнання, медичні меблі, одяг, продукти, гігієнічні засоби. Однак, керівник закладу розпорядився ними на власний розсуд і в результаті правоохоронці виявили нестачу частини отриманої допомоги на суму, відповідно до експертизи, понад мільйон гривень.
Фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст.308 (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Триває досудове розслідування.
Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області спільно з працівниками Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata