Чернівецька прокуратура відкрила кримінальну справу проти “Чернівціобленерго” Бабакова

Прокурор проти Бабакова

У період активних бойових дій на теренах Буковини діють російські і проросійські структури. Це, зокрема, фірми Фірташа «Чернівцігаз» та  підконтрольна депутату держдуми росії Бабакову компанія «Чернівціобленерго».

З Фірташем раніше судилась газета «Час». І хоч ми в судах добилися того, що згодом  від українофоба забрали газконтори і передали їх «Нафтогазу», редакція таки зазнала фінансових збитків. Навіть в останній день, коли здихав фірташівський «Чернівцігаз». Але про це розкажемо пізніше. Зараз про «Обленерго»…

Редакція з перших днів повномасштабного вторгнення росії виступала за те, аби обленерго націоналізували. Бабаков за цей час зумів компанію передати підставним особам (три бомжі з Латвії і 2 особи з Німеччини). «Час» викрив цю оборудку.

Аби прикрити її, «Чернівціобленерго» почало рекламувати свою нібито велику благодійність та допомогу ЗСУ. Спробували рекламу надати й до нашої газети. «Час» відмовив.

Тоді з’явився злий лист про відключення редакції від електроенергії. Що спричинило би цілковиту зупинку виходу газети, сайту «Часу» і перешкоджання журналістській діяльності.

Нам спробували нарахувати якусь заборгованість, якої насправді не було. Хоч ми довели свою правоту, погрози відімкнення від електрики продовжилися. Тоді редактор Петро Кобевко звернувся до СБУ, поліції та прокуратури з листом про діяльність антиукраїнської структури на теренах Буковини.

Прокурор відреагував миттєво.

Тепер справа за слідчими поліції та владою. «Обленерго» мусить бути націоналізованим.

І то негайно.

З повагою, редакція газети «Час»

peredplata