На Буковині поліцейські викрили групу осіб, які незаконно видобували корисні копалини

 
На Буковині поліцейські задокументували незаконний видобуток корисних копалин. Учора, 26 липня, працівники поліції викрили п’ятьох буковинців за незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші у селі Комарівці. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Під час проведення профілактичних заходів співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції викрили п’ятьох місцевих жителів, віком від 19 до 60 років, які нелегально видобували корисні копалини на березі річки Сірет.

За допомогою екскаватора “LIBHERR” чоловіки видобували та завантажували гравійно-піщану суміш на вантажівки “КАМАЗ” і “МАЗ” з метою подальшого транспортування. При цьому порушники не мали відповідних документів для законного здійснення такої діяльності.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили 5 транспортних засобів і вантаж та звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту.

Поліцейські відібрали та передали зразки ґрунту для проведення відповідних експертиз.

peredplata