Які причини санкції Чернівецького «Машзаводу»

Про накладені санкції на Чернівецький «Машзавод» знає півсвіту. Але тільки лічені люди та структури відають справжню причину закриття потужного і необхідного підприємства у роки війни з росією. Керівництво «Машзаводу» впевнене, що ці санкції несправедливі і їх треба відмінити. Іншої інформації нема.

Редакція газети «Час» вирішила таки дізнатися хоч один факт, за яким закрили підприємство.

Невже воно допомагало росії у війні з Україною?

Невже серед засновників є громадяни росії?

Невже керівники щось порушили, а відповідає весь колектив? (320 людей та завод, – ред.)

Тож ми звернулися з інформаційними запитами до прем’єр-міністра України Шмигаля, до секретаря РНБО Данілова, до т.в.о. голови СБУ Малюка, до голови Чернівецької ОВА Запаранюка. І попросили їх назвати факти і причини, які підвели завод під санкції.

Ми на сьогодні отримали лист-відповідь від уряду України, підписаний Павлом Полянським, заступником держсекретаря Кабміну.

Від РНБО –  за підписом В. Шведова, керівника служби забезпечення доступу до публічної інформації та зв’язків з ЗМІ.

Звичайно, редакція вдячна за швидке реагування на запит. Але, на жаль, нічого конкретного не можемо повідомити читачам газети. Бо нас відіслали до СБУ, яка дала пропозиції ввести санкції.

Нам пишуть, що ці пропозиції мають гриф обмеження доступу і не підлягають оприлюдненню.

І запропонували звертатися до тієї ж СБУ.

 

АПАРАТ

РАДИ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ

вул. Петра Болбочана, 8, м. Київ, 01601,  телефон: (044) 255-06-50,  телефакс: (044) 255-05-85

Головному редакторові

газети «Час» Кобевці П.Д ел. адреса: chas_@ukr.net

Шановний пане Кобевко!

На Ваш запит від 09.11.2022 вих. № 31 до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, в якому Ви просите надати роз’яснення підстав для застосування санкційних обмежень до Товариства з обмеженою відповідальністю «Машзавод», що надійшов на електронну адресу Апарату РНБО України, в межах компетенції повідомляємо.

Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до зазначеної у Вашому запиті юридичної особи застосовано згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року, введеним в дію Указом Президента України від 19 жовтня 2022 року №726.

Згадане рішення прийнято Радою національної безпеки і оборони України відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції» на підставі пропозиції Служби безпеки України, що міститься в листі служби, який має гриф обмеження доступу, і не підлягає оприлюдненню.

З огляду на викладене для отримання запитуваної інформації пропонуємо звернутись до згаданого суб’єкта подання пропозиції.

З повагою керівник служби

забезпечення доступу до публічної    інформації та зв’язків із ЗМІ                       В. Шведова

 

Ми звернулися. Чекаємо відповіді.

peredplata