З нового року у Чернівцях ЧТУ планує запустити нові тролейбусні маршрути

Чернівецьке тролейбусне управління обслуговує 10 тролейбусних маршрутів та сім автобусних маршрутів. З наступного року планують запустити нові маршрути у Чернівцях.

Про це під час звітування повідомив в.о. начальника Чернівецького тролейбусного управління Петро Лисак.

ЧТУ наразі обслуговує автобусні маршрути №1А, 7, 8, 9, 15, 29.

“Тролейбусне управління буде обслуговувати маршрут №34, який їздить з Гравітону до “Ашану”. Автобус їздить з вулиці Руської до вулиці Хотинської через вулицю Сагайдачного, на усіх цих вулицях є контактна мережа. Тому ми плануємо, що маршрут №34 буде не автобусним, а тролейбусним. Виконком прийме рішення з цього приводу. Плануємо запустити туди тролейбуси на автономному шляху, бо є невелика ділянка – на розі вулиць Головної-Шолом-Алейхема, де немає контактної мережі”, – розповів Петро Лисак.

За словами Петра Лисака, вивчали питання, щоб запустити тролейбуси на вулицю Б. Хмельницького.

“Є проблеми з перехрестям вулиць Сагайдачного-Хмельницького-Вокзальної. Там складне перехрестя, машини йдуть на підйом і проблематично врегулювати рух. Тому це питання відклали”, – сказав Петро Лисак.

Також ЧТУ хоче запровадити новий тролейбусний маршрут.

“Допрацьовуємо з департаментом транспорту створення ще одного тролейбусного маршруту з вулиці Комарова до вулиці Вокзальної, щоб з цього району була можливість добратися до залізничного вокзалу. Нам потрібно 900 тисяч гривень для вирішення технічних питань на електромережі”, – сказав Петро Лисак.

Загалом у 2022 році ЧТУ перевезло 10 мільйонів пасажирів, для порівняння у 2021 році ця кількість складала вісім мільйонів гривень.

Джерело: Молодий буковинець

peredplata