У Чернівецькій області виставили на аукціон Вашківський спиртзавод: які умови

 
Приміщення Вашківського спиртзаводу. Фото: https://privatization.gov.ua/. Приміщення Вашківського спиртзаводу. Фото: https://privatization.gov.ua/

У Чернівецькій області планують приватизувати Вашківський спиртзавод. Його стартова вартість – понад 3 мільйони 800 тисяч гривень. Аукціон відбудеться 27 січня.

Про це у коментарі Суспільному повідомила начальниця управління забезпечення реалізації повноважень Фонду держмайна в області Ірина Комаровська.

Площа земельної ділянки — 9,5 тисяч метрів квадратних, а загальна площа приміщень — понад 19 тисяч квадратних метрів.

“Наразі підприємство не працює. Власник, який придбає об’єкт, зможе провести там капітальний ремонт чи реконструкцію, або провести нове будівництво”, — каже Комаровська.

Основним видом діяльності підприємства є виробництво органічних хімічних речовин. Втім, інвестор на базі заводу може запустити виробництво іншої продукції, наприклад, кормів для тварин, рослинної олії, певних хімічних речовин.

Водночас покупець має виконати дві умови продажу:

  • протягом шести місяців не звільняти за рішенням власників або уповноважених ними осіб працівників підприємства;
  • погасити заборгованість спиртзаводу з заробітної плати, а також перед бюджетом у розмірі, що складеться на дату переходу до покупця права власності.

За словами Комаровської, переможець аукціону зможе підписати договір купівлі-продажу лише після повної сплати за об’єкт приватизації. Це передбачено у новій редакції Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”.

Заявки для участі в електронному аукціоні прийматимуть до 15:00 26 січня.

Що відомо

  • В умовах воєнного стану приватизацію спростили та пришвидшили — терміни від оголошення аукціону до підписання договору не більше двох місяців. Якщо з першого разу лот не було продано, то допускається зниження стартової ціни – до 50%.
  • Наприкінці серпня президент підписав закон №7451 щодо прискорення приватизації державного та комунального майна з метою релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави.
  • https://suspilne.media/356428-u-cerniveckij-oblasti-vistavili-na-aukcion-vaskivskij-spirtzavod-aki-umovi/

peredplata