Ситуація складна, але контрольована: Буковині на сьогодні доведено ліміт лише 57-59% від потреби краю

Через мінусову погоду 12 січня споживання по Чернівецькій області зросло, так як і по всій Україні. Враховуючи дефіцит потужності в енергосистемі, розпорядженням НЕК Укренерго усім областям надано ліміти споживання, перевищення яких призводить до примусових обмежень.

Про це інформує  АТ “Чернівціобленерго” у Телеграм каналі.

“На жаль, у дев’яти областях вже введені такі додаткові обмеження, оскільки у цих регіонах був перевищений обсяг поточного споживання електроенергії понад дозволені ліміти. Тому погодинні графіки відключень у цих областях тимчасово не діють, у деяких з них – вже два дні поспіль.  

Ми ж намагаємося «вкластися» у надані ліміти споживання, тому сформований графік на сьогодні розміщений на нашому сайті.
Наданий ліміт споживання для Буковини на сьогодні покриває лише 57-59% від потреби краю, 40% – з яких іде на роботу об’єктів критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність регіону.

Сьогодні ситуація складна, але цілком контрольована. Проте, ми вкотре просимо ощадливо споживати електроенергію, не вмикати усі прилади, щойно з’явиться напруга у вашій оселі.

Від грамотного користування електроенергією кожного з нас сьогодні залежить чи буде світло в оселях буковинців”.

peredplata