Правоохоронці проводять обшуки на Чернівецькій митниці, а також за місцем проживання та роботи фігурантів розслідування щодо зловживань повноваженнями

Правоохоронці проводять обшуки на митницях 7 областей України, повідомляє у телеграмі пресслужба Офісу генерального прокурора.

За повідомленням, також проводяться обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів розслідування щодо зловживань повноваженнями керівництвом Держмитслужби.

За даними слідства, керівництво Держмитслужби України, а також Київської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської митниць налагодили «стійкі схеми незаконного ухилення імпортерами від сплати податків та мінімізації митних платежів» під час ввезення товарів на митну територію України і подальший випуск у вільний обіг.

В Офісі генпрокурора додають, що це робилося, зокрема, шляхом підміни номенклатури (коду УКТЗЕД) товару, приховування його походження, реальної вартості.

У Державній митній службі наразі ці слідчі дії не коментують.

На початку лютого Кабмін звільнив Олександра Щуцького з посади першого заступника голови Державної митної служби України.

За даними Державного бюро розслідувань, у 2022 році працівники бюро розслідували 576 кримінальних проваджень щодо злочинів у митній сфері, було повідомлено про підозру 156 людям, щодо 119 направили до суду обвинувальні акти. У закінчених кримінальних провадженнях ДБР встановило суму збитків державі, що перевищує 372 млн гривень.

Джерело: Радіо Свобода

 

peredplata