5 тисяч доларів за нелегальний перетин кордону між Україною і Румунією у Порубному на Буковині

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-5 тисяч доларів за нелегальний перетин кордону між Україною і Румунією у Порубному (Чернівецька область)
Для того, щоб написати цей допис я зібрав певний матеріал. Молоді люди призивного віку масово, нелегально залишають Україну і у Європі одержують статус “біженців війни в Україні”. Зараз я говорю лише про випадки щодо Чернівців і області. Звісно, що я не буду зараз називати імена і прізвища молодих співвітчизників. Лише в Бельгії вже є три громади нелегальних втікачів з Буковини.
Щоб уникнути армії слід заплатити 5 тисяч доларів і тебе нелегально спритні ділки перевезуть через пункт пропуску на прикордонному пункті Порубне і відвезуть у Румунію. Як стверджують співрозмовники – така практика вже “на потоці”.
“Нас, з Чернівців, в автомобілі було четверо. Вдосвіта під час зміни прикордонників нас перевезли на територію Румунії. Далі ми вже добрались до Бельгії”, – розповів один з учасників цієї афери. Факт такого перетину кордону підтвердили й інші нелегальні втікачі з Чернівців. Кажуть, що таким чином перевозять і мінібуси на 10 пасажирів.
Є ще одна наша чернівецька мулька. Її придумали чернівецькі адвокати. Дружина умовно відторгається від своїх дітей і чоловік (як головний опікун) спокійно з дітьми виїздить в Румунію…, а далі в Іспанію, Португалію, Бельгію…
Сьогодні Порубне і Сучава стали своєрідним хабом для нелегальних втікачів з України в країни ЄС. На жаль. Не думаю, що подібна практика не відбувається і на інших переходах нашого кордону.

peredplata