На Буковині виставили на приватизацію пансіонат “Зелені пагорби”. Раніше приміщення намагалися здати в оренду

У Чернівецькій області через аукціон виставили на приватизацію об’єкт соціально-культурного призначення — будівлі пансіонату матері та дитини «Зелені пагорби» в складі 38 будівель та споруд у селі Виженка. Його стартова ціна понад три мільйони гривень.

Про це пишуть на сайті електронних торгів «Prozorro».

Приміщення понад 10 разів з кінця 2020 року намагалися здати в оренду через онлайн-торги. Аукціони не відбулися через відсутність учасників. Стартова вартість оренди за місяць складала 32 тисячі гривень, на повторних аукціонах ціну знижували до 16 тисяч. Зараз його вперше виставили на приватизацію, сказала Суспільному заступниця начальника відділу приватизації, управління корпоративними правами, оцінки майна та майнових прав Тетяна Могилюк.

«В актив потрібно вкладати значні інвестиції, ним неможливо користуватися за призначенням одразу після підписання договору, та й термін оренди під час воєнного стану за законодавством становить усього 1 рік плюс 12 місяців після завершення воєнного стану. Тож аукціони з оренди не відбувалися через відсутність учасників», — говорить Могилюк.

У березні цього року Фонд включив об’єкт до переліку на приватизацію. Пансіонат планують продати через онлайн-торги. Згідно з умовами, власник зобов’язаний використовувати пансіонат за цільовим призначенням – для оздоровлення та відпочинку дітей та дорослих впродовж п’яти років.

Якщо приміщення цього разу не продадуть, його повторно виставлять на торги із початковою ціною в понад півтора мільйона гривень. Якщо аукціон не відбудеться, то оголосять ще два, із пониженням ціни на 50 відсотків.

Загальна площа об’єкта — 2 878 квадратних метрів.

https://suspilne.media/454002-na-bukovini-vistavili-na-privatizaciu-pansionat-zeleni-pagorbi-ranise-primisenna-namagalisa-zdati-v-orendu/?fbclid=IwAR1uFxNZLEdAXGTdxrAZxaumlVjek_bmWCvCrElpD6VTRIvaytTyBicIREo

peredplata