На Буковині перекрито канал контрабанди цінної деревини до країн ЄС

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури заблоковано схему незаконного переміщення через митний кордон України пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 201-1 КК України).
 
Попри мораторій на вивезення з України цінних та рідкісних дерев, у пункті пропуску «Порубне-Сірет» Чернівецької області правоохоронці викрили вантажний автомобіль, який перевозив до Європи понад 27 куб. м пиломатеріалів породи «акація біла».
 
За даними слідства, протиправне постачання цінної деревини іноземним замовникам налагодив керівник одного з приватних лісозаготівельних підприємств області. Аби уникнути викриття, підприємець оформляв митні документи онлайн, через сусідню з Буковиною митницю, вносив до митної декларації дані, що не відповідають реальному виду сировини, яку експортує.
 
За результати проведених обшуків за місцем його проживання та здійснення підприємницької діяльності виявлено та вилучено чорнові записи, комп’ютерну техніку та пиломатеріали.
 
Підприємцю повідомлено про підозру. Встановлюються всі обставини вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення та причетність інших осіб до задокументованого злочину.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області bit.ly/42uvcLX
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 
 
 
 
 
 

peredplata