У Чернівецькій області 11 родин захисників отримають кошти на придбання житла

Дві сім’ї загиблих та 9 людей з інвалідністю ІІ групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України забезпечать власним житлом за рахунок коштів виділеної Урядом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
 
 
Так, Чернівецькій області виділено 22,3 млн грн на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення 11 родинам осіб, які стали на захист держави відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 травня 2023 року № 463-р.
 
Це вже друга субвенція у 2023 році з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла окремим категоріям громадян.
 
Нагадаємо, що Чернівецькій області також виділено 10,1 млн грн на виплату в повному обсязі призначеної грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення 5 учасникам бойових дій на території інших держав, людям з інвалідністю ІІ групи, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 травня 2023 року № 424-р.
 
Нагадаємо, що заявники упродовж року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальний рахунок в уповноваженому банку самостійно використовують призначену їм грошову компенсацію на придбання житла у прийнятих в експлуатацію житлових будинках у будь-якому населеному пункті на території України, крім тимчасово окупованої території та лінії розмежування.
 
Але під час воєнного стану, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування, заявники мають право використовувати кошти грошової компенсації на придбання житла.
 

peredplata