На Буковині у комунальну власність повернуто ставок та частину прибережної смуги вартістю близько 14 млн грн

Прокурори відстояли в апеляції повернення у комунальну власність незаконно наданих для зайняття рибним промислом земель водного фонду.
Встановлено, що у травні 2020 року Чернівецька ОДА, в порушення земельного законодавства, без аукціону надала в оренду приватному підприємцю понад 3,2 га земель водного фонду на території Чудейської сільської ради (колишнього Сторожинецького району) вартістю близько 14 млн грн.
Внаслідок допущених порушень бюджет об’єднаної територіальної громади недоотримав значну суму коштів, які могли б надійти від продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах.
Враховуючи порушення законодавства, Чернівецька окружна прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулася до суду з позовом про скасування державної реєстрації права оренди та повернення землі у комунальну власність. На сьогодні Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Чернівецької області, яким позов прокуратури, заявлений в інтересах Чудейської сільської ради, задоволено.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 

peredplata