Буковинський підприємець вирощує овець асканійської м’ясо-вовнової породи
Андріан Гуз займається розведенням овець з кросбредною вовною з 2006 року в селі Грушівка Чернівецького району.
Починав свою роботу з трьох голів вівцематок, наразі утримує 400 голів овець.
Господарство виробляє ягнятину, молоду баранину, вовну, бринзу, альбумінний сир – урду. Також реалізовує поголівʼя молодняку для утримання. Молочні продукти вироблені з овечого молока на Буковині користуються великим попитом.
В майбутньому планує Андріан Гуз збільшити поголів’я овець до 500 вівцематок та на професійному рівні виробляти сир. А завдяки державній програмі «єРобота» хоче розширити асортимент продукції.
Джерело: Чернівецька ОВА