У мерії відповіли на питання, яке тривожить чернівчан: “Чи потрібні ремонти під час війни?”

Заступник мера Василь Зазуляк у дописі в ФБ про те « Чи потрібні ремонти під час війни?»

Одне з найголосніших питань, які зараз лунають. Він важає, що питання, які тривожать, мають отримати відповідь. Навіть, якщо вона і не подобається.

Отже, відповідь:

1. Гроші. Всі офіційні запити, які міська рада отримує від військових частин — виконуються. Від початку року профінансовано потреб більш ніж 140 млн грн. Військові частини звертаються зі своїми потребами, отримують від нас фінансування і закуповують. На це є виділений бюджет і це не афішується. Більше інформації буде після нашої перемоги, а поки що, будь ласка, не поспішайте вішати ярлик “зрада” та не ведіться на провокації.

2. Гроші. Ремонт інфраструктури, будівництво дитячих майданчиків, оновлення мереж та громадських просторів — здійснюється з бюджету розвитку. Місто “заробило” на оренді, парковці, вигідно продало землю — є кошти. Тому логічно, що вони йдуть на критичні ремонти та благоустрій, а не на “барабани”. Погодьтеся, гроші розвитку мають працювати. Наголошую, ми не забираємо жодної гривні з фінансування військових потреб чи соціальної сфери.

3. Знову гроші. Ціни на все виросли порівняно з 2022р. майже вдвічі. Ми свідомо не починаємо нові глобальні проєкти. Все, що ви бачите зараз у процесі робіт чи на старті — це проєкти з довоєнних часів, і навіть не всі з тих проєктів розпочаті, станом на зараз.
Ви всі знаєте, який стан доріг у Чернівцях. У якому стані парки й громадські простори, стадіон. Але, на жаль, я чую критику, коли ми щось робимо і, коли чогось не робимо. Патова ситуація, правда? Адже дороги не з’являються з дописів у соціальних мережах. Тільки щоденна кропітка праця дає поступ.

4. Насправді, я хотів почати з цього абзацу, але навряд чи ви б тоді сюди дочитали.
Чи захочуть люди повертатися у Чернівці, які зараз за кордоном? Чи вирішать тут осісти родини, домівки яких забрала війна? Чи захочуть тут відкривати виробництва й офіси бізнеси вітчизняні та іноземні? Впевнений, ви знаєте відповіді.

Кожне місто буде боротися за людський потенціал – за людей, які будуть працювати і розвивати місто. Інакше майбутнього не буде – місто не може існувати без людей.
А тепер давайте подумаємо, як люди будуть обирати місто свого майбутнього, адже життя – не тільки квартира чи офіс. Майбутні містяни орієнтуються на якісний і комфортний міський простір. Щоб залишитися жити, люди для своїх сімей шукатимуть не тільки де спати, а й де провести час дітям, батькам похилого віку.

Якщо не робити ремонти під час війни, то що ми будемо мати після перемоги?

 

peredplata