«Труха» посипалась на «рюкзаках Авакова»

 

Журналісти  «NGL.media» у співпраці з «Ґрунтом» провели розслідування і з’ясували реального власника анонімного телеграм-каналу «Труха» — це фігурант справи про «рюкзаки Авакова» Володимир Литвин. 

«Детектор медіа» вітає колег із класним матеріалом і публікує додаткові факти, які свідчать про зв’язки харківського підприємця Литвина з цим телеграм-каналом, бо паралельно готував власне розслідування про «Труху». Тож Гала Скляревська  ділиться своїми матеріалами.

Ось тут про те, як його розкручували до війни, про бізнес-маму «Трухи», побудову регіональної мережі й суми грошей, які власник заробляє з реклами.

Небезпеку і шкоду анонімних телеграм-каналів, що транслюють прокремлівську риторику і поширюють неправдиву інформацію, мої колеги цього разу дослідили і пояснили на прикладі кейсу Коломойського у спецпроєкті #Disinfochronicle.  «Володимир Зеленський влаштував “цирк”, арештувавши Ігоря Коломойського. Це відбувається буцімто з метою показати українцям, що недоторканних немає, росіянам — що в Україні справжня демократія, а громадянам США та Європи — що Україна бореться з корупцією. “Шоумени київського режиму влаштовують цирк для бідних і малоосвічених”, — пишуть аноніми». Це — неправда. Які технології використовували пропагандисти і для чого створюються такі фейки, розібрала наша Олександра Котенко. А Вадим Міський у подкасті «Русскій фейк, іді на***» розібрав фейк про те, що Україна «продала з потрохами» Крим Заходу

Графіка «NGL.media»

комунікаційна менеджерка «ДМ» Марина Леончук.

Джерело: Новини і дайджест матеріалів «Детектора медіа»

peredplata