“Чернівціобленерго” про імовірне застосування графіків погодинних відключень буковинців з настанням холодів

Про імовірне застосування графіків погодинних відключень споживачів (ГПВ)
За інформацією АТ “Чернівціобленерго” станом на тепер масштабний ремонт на електростанціях завершується. За даними Міненерго у рамках підготовки до опалювального сезону із запланованих 1,7 ГВт додаткових потужностей в енергосистему вже додано 1,5 ГВт. Зокрема було модернізовано енергоблоки теплової генерації, відновлено роботу гідроагрегатів на гідроелектростанціях, відремонтовано об’єкти атомної генерації.
Наразі умовна пауза у масованих атаках на Україну може бути пов’язана із планами терористів – розпочати масштабний обстріл об’єктів енергетики із настанням холодів. Це добре розуміють наші захисники і запевняють, що ППО зосередяться саме на захисті енергетичного сектору. Про це днями повідомив Ю. Ігнат, речник Повітряних сил ЗСУ.
Як запевняють енергетики графіки відключень просто так ніхто вводити не буде. Застосування і тривалість ГПВ буде залежати від масштабності руйнувань енергооб’єтів та дефіциту в енергосистемі, який може виникнути. Якщо цього не буде, то і графіків не буде теж.
Джерело: Чернівціобленерго
 
 

peredplata