У Чернівецькій області майже для 1000 переселенців збудують 5 багатоквартирних будинків

П’ять багатоквартирних житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб збудують у Чернівецькій області.
Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.
Сьогодні підписали два чотиристоронні меморандуми з Міжнародною організацією з міграції.
Разом ми розширимо житловий фонд, що перебуває в комунальній власності Чернівецької та Хотинської громад та забезпечимо домівкою майже 1000 ВПО.
Наразі МОМ провела тендери та уклала договори з організаціями для розробки усієї проєктно-кошторисної документації. Упродовж 2024 року плануємо розпочати будівельні роботи у Чернівцях та Хотині.
У Чернівцях збудуємо 2 житлових багатоповерхових будинки на 260 квартир, куди поселяться майже 800 ВПО. Крім того, в обох проєктах поруч з будинками планується паркінг, дитячий майданчик та місце відпочинку для дорослих.
У Хотині побудуємо три 8-квартирних будинки та реконструюємо будівлю на 24 квартири, що дасть змогу забезпечити житлом 100 вимушених переселенців.
Реалізацію проєктів плануємо завершити до березня 2025 року, – написав у ФБ очільник області.
 
Руслан Запаранюк висловив подяку керівникам громад — Романові Клічуку та Андрію Дранчуку — за сприяння і активну допомогу!
Чернівецька ОВА розпочала співпрацю з МОМ щодо облаштування місць проживання для переселенців ще наприкінці 2022 року. Зокрема, спільно з громадами визначили місця для будівництва та реставрацію об’єктів для проживання ВПО. Зокрема, обидві земельні ділянки є вільні від забудови та належать до комунальної власності громади. Їх уже внесли до Національної системи земельного кадастру із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.
Також подякував Міжнародній організації з міграції, уряду Німеччини і KFW, Віце-прем’єр-міністерці України – Міністерці з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірині Верещук та Мінреінтеграції за плідну співпрацю і турботу про наших громадян, які вимушено покинули свої домівки через війну.
 

peredplata