Вже цьогоріч розпочнуться роботи з будівництва євроколії Чернівці – Вадул-Сірет

Під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України велику увагу приділили темі будівництва європейської колії Чернівці – Вадул-Сірет – кордон з Румунією.
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль озвучив, що вже цьогоріч розпочнуться роботи із реалізації цього проєкту.
Про це повідомив Руслан Запаранюк, начальник Чернівецької ОВА.
Дякую Президенту та Прем’єру за підтримку нашої ініціативи, яка неодноразово обговорювалася на рівні керівництва держави. Це дасть регіону значні економічні перспективи.
Насамперед, це сприятиме розвитку зовнішньої торгівлі. Спрощення логістики експорту товарів та послуг з регіону до країн ЄС, а також полегшення імпорту необхідних товарів, сировини та обладнання з Європи, дозволить знизити транспортні витрати та скоротити час доставки вантажів.
Покращення транспортного зв’язку з Європою також підвищить інвестиційну привабливість Буковини для європейських інвесторів. Це відкриє можливості для створення нових підприємств та виробництв з іноземним капіталом, розвитку індустріальних парків та логістичних центрів. А це – нові робочі місця та наповнення бюджету податками.
Економічна стабільність та розвиток, у свою чергу, зміцнюють здатність нашої країни протистояти агресору та наближають нашу Перемогу, – зазначив очільник області.
 
 

peredplata

Залишити відповідь