Внаслідок дефіциту електроенергії сьогодні на Буковині можуть застосувати графіки обмеження для бізнесу

Сьогодні, 23 квітня упродовж усієї доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів. 

Тому диспетчерський центр «Укренерго» вимушений другий день поспіль майже безперервно залучати аварійну допомогу від енергосистем європейських країн.

❗️ Попередньо, з 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності по всіх регіонах. 

Про це повідомляє Чернівціобленерго.

Зокрема й по Чернівецькій області підприємства та юридичні особи почергово працюватимуть з обмеженнями своїх потужностей. До побутових споживачів Буковини графіки обмежень НЕ застосовуватимуться.  

На Криворіжжі обмеження споживання для промислових споживачів продовжують діяти цілодобово, на Харківщині – для усіх споживачів діють ліміти споживання.

☝️ Але ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу. 

Енергетики, укотре закликають зменшити споживання у години максимального навантаження на мережі, сьогодні вони припадатимуть орієнтовно на 20:00-22:00. Якщо у кожній оселі вимкнемо бодай один потужний прилад, в енергосистемі буде легше зберегти баланс. 

peredplata

Залишити відповідь