Чому години у графіку погодинних відключень не змінюються – пояснення Чернівціобленерго

Чернівціобленерго пояснює чому  години у графіку погодинних відключень не змінюються:
Поточний графік погодинних відключень  світла буде діяти до 25 травня включно. А з 27 травня буде діяти графік, у якому години заживлення/відключення зміняться для всіх груп.
Чому так? Від початку роботи над графіками погодинних відключень (ще два роки тому) енергетики шукали різні варіанти. Зрештою дійшли розуміння, що зі змінами щодня/що три дні неможливо нічого спланувати. Та й життя в режимі перманентної нестабільності й стресу (у яких ми з вами живемо з 24 лютого 2022 р), часті зміни ГПВ є додатковим фактором неспокою. Тому й зупинилися на найбільш оптимальному варіанті – розробили графік на тиждень.
Це дозволяє кожному мешканцю краю планувати своє життя на найближчий період, крім того, в нинішніх умовах буде бодай якась стабільність.
Цього разу відключення за ГПВ розпочалися у четвер, 16 травня. А минулими вихідними відключень не було. Виходить, графік «прожив» лише два робочі дні. Тому вирішили продовжити його і на цей тиждень. Цілком імовірно у вихідні 25-26 травня (якщо дозволить погода), відключень за графіками знову може не бути. Отже новий, вже змінений графік на наступний тиждень буде активований у неділю, 26 травня.
Деякі споживачі вважають, що ввечері, після роботи відключають «лише їх». Заради справедливості Обленерго зазначає, що у нинішньому графіку години відключення припадають на «після роботи» для 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 18 груп.
Тобто, майже усі групи на сьогодні стикаються з вечірніми відключеннями.
Деяким групам щастить (іноді уникають відключень за ГПВ) лише тому, що допізна на Буковині світить сонце. 
Графік погодинних відключень (ГПВ) можна знайти на сайті підприємства https://oblenergo.cv.ua/shutdowns/
Джерело: Чернівціобленергоо

peredplata