Графіки погодинних відключень НЕ скасують, – Чернівціобленерго

Чернівціобленерго наголошує – графіки погодинних відключень НЕ скасують, вони будуть діяти надалі ще не один місяць. Дефіцит в енергосистемі виник не просто так, і сам по собі не зникне. Російські терористи зруйнували багато технологічно складного електричного обладнання з генерації електроенергії, і щоб це устаткування відновити (замінити), потрібно багато часу і зусиль. Тому в умовах дефіциту електроенергії будемо жити ще тривалий час. І графіки будуть діяти і надалі .
Щодо обмежень за ГПВ. В усіх областях ситуація різна. Попри чинні графіки і наявні ліміти споживання, ми з вами вже котру добу поспіль не бачимо відключень у денні години, оскільки активне сонце дає роботу сонячним електростанціям.
Так учора, 23 травня з 07:00 до 19:00 енергетики не застосовували погодинні вимкнення, оскільки область вкладалася в надані нам ліміти споживання (завдяки СЕС). 
Сьогодні, 24 травня від 07:00 також відключення не застосовували. Тоді, коли в інших областях через щільну хмарність відключення за ГПВ застосовуються упродовж усієї доби. Хоча в інших областях значно більше відключень за ГПВ, ніж на Буковині.
Графік 4х4. Такі графіки діють в усіх регіонах, оскільки ліміти надані для усіх областей в рівній пропорції. Тобто: 4 години – точно є світло, інші 4 – можуть відключити. Обленего сформували графік таким чином, щоб ці інші 4 години (2 «можливого заживлення» + 2 «відключення») – можна  було б використовувати залежно від ситуації.
Наприклад, якщо сонце світить, в ліміти вкладаємося – відключень нема. Є невеликий ризик вийти за межі лімітів – відключення по 2 години. Якщо велике споживання і серйозно перебираємо дозволені величини – відключення будуть тривати по 3-4 години.
Енергетики нагадують знову: дуже важливо використовувати електроенергію помірковано. Бо чим більше ми з вами зекономимо, тим менше матимемо відключень за ГПВ.
З графіком погодинних відключень (ГПВ) можна ознайомитися на сайті https://oblenergo.cv.ua/shutdowns/

peredplata