На Буковині діють \”подарункові\” пільги

Щороку з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року діє низка «подарункових» пільг. А саме, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитки на новорічні – різдвяні заходи для дітей.

Важливо пам’ятати, ПДВ – пільга працює лише тоді, якщо подарунки/квитки придбаваються за рахунок коштів: Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій. Повідомляє прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області.

Скористатися пільгою зможуть будь-які платники ПДВ – (виробники) і продавці – юридичні особи (підприємства), у тому числі зареєстровані платниками ПДВ на спрощеній системі оподаткування. Виняток – приватні підприємці – вони не мають права на «подарункову» ПДВ-пільгу.

Довідково: відповідно до ст.4 Закону від 30.11.2000 р. № 2117-III дитячі святкові подарунки – виключно набори товарів, що містять тільки кондитерські вироби й іграшки вітчизняного виробництва та фрукти. І вартість таких дитячих подарунків не повинна перевищувати 91,76 грн. (8 відс. прожиткового мінімуму для працездатної особи, установленої на 1 січня звітного року 1147 грн., 8 відс.). Якщо вартість подарунка виявилася більшою, то ПДВ – пільга не працює.
Користуючись «подарунковою» ПДВ – пільгою, не забувайте і про «пільгову» звітність. Звіт про суми податкових пільг заповнюється згідно п. 3 Порядку, затверджено постановою КМУ від 27.12.2010 р.№ 1233.

peredplata